Životné múdrosti od ľudí, ktorí už majú svoje pravnúčatá: Po 70-tke prišlo porozumenie

Koho možno nazvať múdrym človekom? Určite je to niekto, kto má nielen množstvo vedomosti a skúseností, ale vie ich tiež aplikovať do bežného života. Pod múdrosťou myslíme schopnosť násjť jednoduché riešenia aj tých najzložitejších situácii.

Múdrosť nie je geneticky prenášaná z rodičov na detí, no múdri rodičia môžu dieťaťu vštiepiť najdôležitejšie vedomosti v procese dospievania. Pod podmienkou, že otec a matka sú sami dostatočne vzdelaní, inteligentní a získali skúsenosti potrebné na tento druh životnej výučby.

мудрость в жизни

Nič nám však nebráni v tom, aby sme sa oboznámili s múdrymi radami vynikajúcich ľudí, ktorí vedia náš život urobiť šťastnejším a bohatším. Dnes sme pre vás zhromaždili múdre rady ľudí nad 70 rokov, ktoré z vás urobia lepšieho človeka.

Starší ľudia, ktorí videli svet, vedia o živote viac než väčšina mladých. Získali svoje cenné skúsenosti potrebné na robenie dôležitých rozhodnutí v akýchkoľvek situáciach. Sú pripravení zdieľať to, čo si sami uvedomili až po niekoľkých rokoch života…

  1. Žite život naplno. Nenáhlite sa do manželstiev a zakladania rodiny, chcite žiť život, v ktorom sa môžete rozvíjať, cestovať, baviť sa a rásť.
  2. Dobrá práca nie je taká, na ktorú sa každý deň tešíte – z ľudskej povahy je to úplne nemožné. Dobrá práca je zamestnanie, ktoré pokryje všetky vaše výdavky, zatiaľ čo si seba viete predstaviť na tom istom mieste aj o 3-5 rokov neskôr.мудрость в жизни человека
  3. Priatelia sú ľudia, ktorým môžete zavolať aj ráno o 3:00. Na oplátku ste im ochotní pomôcť aj vy sami, keď sa na vás obrátia o pomoc či je ráno alebo noc.
  4. Mnohí ľudia sa berú príliš vážne. Uľahčite si život a bude sa vám žiť príjemnejšie.
  5. Ak máte deti, pokúste sa s nimi tráviť viac času. Vyrastú tak rýchlo, že si to ani nestihnete uvedomiť. Poponáhľajte sa užiť si ich spoločnosť.
  6. Najdôležitejšou osobou vo vašom živote je tá, ktorá je pripravená podeliť sa s vami o svoj vlastný život.в чем состоит мудрость жизни
  7. Nikto nevie, ako dlho budete žiť. Možno máte pred sebou ešte množstvo času, možno už len pár dní či mesiacov. Užívajte si každý deň a neodkladajte príjemne zážitky na neskôr.
  8. Určite nebudete ľutovať, že ste pracovali príliš málo. Oddýchnite si a trávte čas so svojou rodinou, priateľmi a koníčkami. Pamätajte, že máte len jeden život.
  9. Cenné nie sú materiálne veci, ale skutočné emócie.
  10. Všetky zranenia, traumy či iné ujmy sa na vás v starobe určite prejavia.мудрость жизни
  11. Ak sa s niekym stretnete po prvýkrát, nezabúdajte, že o ňom ešte vôbec nič neviete. Nerobte predčasné závery.
  12. Buďte schopní dôverovať blízkym ľuďom, pretože žiarlivosť je zbraň, ktorá dokáže zničiť aj ten najdlhší vzťah.
  13. Nasledujte svoje sny. Aj v prípade, že sú absolútne nereálne, pokúste sa k ním aspoň priblížiť.
  14. Ak ste unavení a slabí, zastavte sa a pozrite sa na seba. Snažte sa vychutnávať si každý moment, vedzte, že to tak nebude navždy. в чем заключается мудрость жизни

Tieto múdre slová o živote inšpirujú a menia pohľad na bežné veci. Starší ľudia vedia o živote viac ako moderní ľudia odkázaní na výdobytky techniky v podobe internetu a smartfónov.

zdroj:takprosto.cc

Chod hore