Slovenský študent posiela otvorený list PREDSEDOVI VLÁDY, Róbertovi Ficovi. Jeho slová vás dostanú

Nasledujúci list zverejnil na svojom Facebooku jeden poslanec zo strany Sme Rodina. 

Pred chvíľou ma vyhľadal mladý študent geodézie, ktorý má veľmi zložitú situáciu v rodine. Nechcem ju však teraz popisovať, ale rád by som v plnom znení a bez úprav zverejnil list Ficovi, ktorý tento študent napísal a poprosil ma o jeho zverejnenie. Ak sa vám tento list Ficovi páči, prosím o zdieľanie tohto statusu.

————————————————————————
List predsedovi vlády, Robertovi Ficovi

Rozhodol som sa reagovať na vaše konanie v posledných mesiacoch a napísať vám odkaz.
Milujem túto krajinu a budem bojovať. Pán Fico a Kaliňák – dostali ste našu krajinu do biedy, úpadku morálky a spoločnosti ako takej. Od Vás smrdí korupcia, klientelizmus a rodinkárstvo.
Vytvorili ste krajinu, kde schopní a šikovní ľudia bez známosti nemajú šancu uplatniť sa. Vaše kauzy a rôzne aféry prenikli do národa ako jed. Jed, ktorý národ otrávil. Rozkradli ste krajinu ako sa len dalo. Kto ste, pán Fico ?? Ste komunista?? Socialista?? Kapitalista?? Kresťan?? Podľa mňa ste jedine populista, ktorý len mení názory tak, ako sa mu to práve hodí. Po nežnej revolúcii ste len prezliekali kabát.

Vy a Vaši predchodcovia nesiete zodpovednosť za to, čo sa tu udialo od vzniku Slovenskej republiky. Dovolili ste oligarchom, aby ovládli túto krajinu. Roztiahli sa po štátnom aparáte ako chobotnica. Ľudia už stratili nádej. Rozdelili ste ľudí na dve skupiny – rovnejších a ešte rovnejších. Nevyšetrenie kauzy Gorila národ len utvrdzuje, že ste v tom až po uši. Zamietli ste všetko pod koberec. Ako populista meníte názory ako sa Vám to hodí. Vaša generácia zanechala túto krajinu rozkradnutú a zničenú. Státisíce ľudí žijú na hranici chudoby. A ďalšie desaťtisíce sú bez práce.

Vy a Vaši predchodcovia ste rozpredali krajinu. Štát už nemá pod kontrolou skoro žiadny zo strategických podnikov. Postupne cudzinci skupujú našu zem.
Z ľudí, čo celý život poctivo a ťažko pracovali a platili dane a odvody, ste spravili žobrákov. Je smiešne, že človek, ktorý celý čas budoval túto krajinu, dostane smiešnych 300 euro. Po zaplatení často krát drahých liekov a účtov im nezostáva nič, iba oči pre plač. Miesto toho sa staráte o ľudí, ktorí dane nechcú platiť.
Stále sa v televízii oháňate nejakými tabuľkami o najvyššom hospodárskom raste, o klesaní nezamestnanosti, o tom, ako sa nám darí. No v tých Vašich tabuľkách nie je realita každodenného života občana Slovenskej republiky.

Vaša vláda je vláda plná bývalých komunistov, eštebákov, mafiánov, oligarchov, a Mečiarových privatizátorov.
Vaši predchodcovia a Vy ste to dotiahli až sem, keď Slovenská republika má dlh 41 miliard eur. Je to Vaša chyba, že krajina hospodári v mínuse. Štát je jedna veľká rodina. Ja si neviem predstaviť, že normálna rodina s dvomi deťmi by hospodárila v mínuse rok čo rok.
Vy ako premiér by ste mali byť morálnym lídrom. Človek, ktorému nie sú cudzie slová ako pravda, právo a mravnosť. Miesto toho ste sa stali človekom, ktorý kradne a rešpektuje zlodejiny svojich nochsledov.

Premiér musí byť osoba, ktorá má víziu. Autorita, ktorú si ľudia vážia a rešpektujú. Miesto toho ste stvorili tento chorý systém. Svoj matrix kapitalizmu a pripojili ste nás doňho. Z ľudí sa postupne vytráca empatia, porozumenie, ohľaduplnosť a láska k ostatným. Postupne svojím konaním a zákonmi uťahujete slučku demokracii. No zabúdate, že my, občania, máme podľa Ústavy SR postaviť sa na zvrchovaný odpor proti tým, čo odstraňujú demokraciu a demokratické princípy v našej krajine.
Ale toto všetko nie je len o Ficovi, Kaliňákovi a Smere. Je to aj o Vás všetkých, čo sedíte v týchto laviciach. Milá tzv. opozícia tvorená zo “štandardných politických strán“, tak vy túžite len po moci a koryte peňazí. Robíte z politiky komédiu a cirkus. Je to hnus pozerať sa na Vás a Vašu liberálnu demokraciu. Na ľudí, čo videli Slovensko iba z Bratislavskej kaviarne. Je to proste hnus.
Avšak naproti tomu všetkému, keď zatvorím oči, vidím víziu. Vidím krajinu bez vás. Krajinu, kde veda a pokrok povedú k všeobecnému ľudskému šťastiu. Štát, v ktorom spoločnosť uznáva morálne hodnoty. Kde politici sú morálne autority vykonávajúce vôľu občanov. Kde podvody, predražené tendre a nevyplatené faktúry neexistujú. Kde spravodlivosť platí pre všetkých rovnako a právo je rešpektované všetkými.

Som z generácie, ktorá sa narodila už v Slovenskej republike. Z generácie, čo sa nemieni podvoliť systému. Sme generácia, čo systém zmení. Boh nám dá silu, aby naše konanie bolo víťazstvom svetla.

Peter, študent STU

zdroj: Facebook

Chod hore