„Keď niekoho milujete, dokážete akceptovať jeho chyby.”

Spisovateľka a bloggerka Holly Riordan píše o láske, sci-fi a o svojich obavách počas noci. Jedného krásneho dňa sa rozhodla napísať niečo o jej vnímaní lásky ako takej…

„Keď niekoho milujete, prijímate túto osobu takú, aká je, spolu s jej nedostatkami a zvláštnosťami. Nie ste v rozpakoch z jeho nedokonalostí a neničia váš sen o „dokonalých vzťahoch“. Ste šťastní tu a teraz.

Nikdy ho nebudete žiadať, aby sa zmenil, pretože ste sa zamilovali do nedokonalého, skazeného a nevhodného človeka, a bolo by nespravodlivé, ak by ste ho žiadali, aby sa stal niekým, kým nie je.

Keď niekoho milujete, akceptujete jeho čudné chúťky. Prijmete jeho minulosť a všetko, čo je s ňou spojené.

To neznamená, že mu dovolíte, aby s vami nevhodne zaobchádzal. Neznamená to ani to, aby ste si vy hľadali ospravedlnenia za jeho zlé skutky.

V prípade, že sa k vám správa nevhodne a jeho alebo jej správanie je neprijateľné, musíte odísť. Nesnažte sa opraviť to, čo je zlomené. Choďte ďalej a neobhliadajte sa za sebou.

Ak ste však v zdravo-fungujúcom vzťahu, kde sa obaja rešpektujete a ste jeden druhému verní, potom sa už pravidlá menia.

Ak niekoho milujete, a je to vzájomné, odpustite mu neúmyselné chyby, ktoré si vie daný človek aj v naozaj priznať. Možno sa niekedy vyskytnú momenty, keď s tým druhým človekom nie ste spokojní, no zistíte, odkiaľ fúka vietor a aké udalosti mohli ovplyvniť jeho svetonázor. Rozumiete tomu, že v každom človeku sa nachádza mnoho rán na duši.

Ak niekoho milujete, akceptujete jeho ospravedlnenie, keď si uvedomí svoju chybu, pretože viete, že vám venoval mnoho rokov svojho života.

Keď niekoho milujete, dáte mu druhú šancu. Dáte mu príležitosť napraviť to, namiesto toho, aby ste sa rozišli kvôli jednej chybe.

Keď niekoho milujete, akceptujete ho aj s jeho nedostatkami. Prijímate jeho starosti aj obavy. Prijímate jeho nedokonalosti.

Vždy si všimnete, ak má problém s dôverou alebo so strachom zo straty. Nechcete, aby sa cítil byť vinným za svoju minulosť či duševnú bolesť, s ktorou sa snaží žiť aj v súčasnosti. Podporte ho. Povzbuďte ho. Stojte vedľa neho a pomôžte mu nech už to je akýmkoľvek spôsobom.

Ak niekoho milujete, nikdy mu nebudete vytýkať jeho nedostatky. Nezneužijete jeho tajomstvá v prípade konfliktu. Nikdy by sa nemal cítiť, že ste mu vrazili dýku do srdca.

Keď niekoho milujete, budete sa zo všetkých síl pochopiť, čím si  musel váš partner prejsť. Vyzvite ho k úprimnosti, vypočujte si jeho spoveď a upokojte ho ak plače.   

Ak niekoho milujete, pracujete ako tím. Snažíte sa nájsť spôsoby, ako si navzájom vypomôcť. Pokúšate presvedčiť, že história by sa nemala opakovať, pretože vy ste mu nikdy neublížili tak, ako ostatní.

Keď niekoho milujete, nepotrebujete, aby bol dokonalý, pretože pre vás, bude vždy ideálnym partnerom.”

Ako vy vnímate lásku? Podeľte sa s nami o vaše názory aj v komentároch na Facebooku!

 

 

Chod hore