Otec roka? Gay si adoptoval štyri deti s handicapom a nahrádza im aj mamu

33-ročný Benjamin Carpenter z Británie sa stal rodičom na plný úväzok. Aj keď je gay a žije sám, tak mu úrady dovolili adoptovať štyri deti s handicapom. Za svoju ochotu pomáhať a starať sa o opustené deti získal aj ocenenie.

„Už od mladosti mám túžbu stať sa rodičom. Adopcia bola pre mňa jasná voľba, pretože mať biologické dieťa pre mňa neprichádzalo do úvahy, „uviedol Carpenter v rozhovore pre server  boredpanda.com

Všetko začalo roku 2010, kedy sa vtedy Carpenter podarilo po troch rokoch presviedčaní úradov o tom, že je vhodný adept na adoptované deti, dostať do starostlivosti syna Jacka trpiaceho autizmom a obsedantno kompulzívnou poruchou. Šesťročná Ruby má telesné postihnutie, päťročná Lilly, ktorá je biologickou sestrou Ruby, je hluchá, preto sa celá rodina učia znakovú reč, a najmladší je dvojročný Joseph, ktorý má Downov syndróm.

„často čítam komentáre typu“ to nie je správne „alebo či to robím pre peniaze. Sú to ale len komentáre, s tým si poradím, „uviedol Benjamin Carpenter, ktorý za svoj prístup k deťom dostal ocenenie National Adoption Week.

via: www.boredpanda.com

Chod hore