14 vecí, ktorých by ste sa mali vzdať aby ste boli štastní

Ako žiť lepší, spokojnejší a kvalitnejší život?. Niekto si myslí, že kľúčom sú peniaze, autá a majetky, iní zasa považujú za štastie rodinu, a blízkych, ďalší zas vravia, že štastie je výhra v lotérii. Či už je to tak, alebo onak, každý z nás to vidí odlišne. Je tu však niečo čo môžeme urobiť, aby sme sa cítili štastnejšie a spokojnejšie? Nasledujúcich pár rád Vám pomôže urobiť ten prvý krok ku štastnejšiemu životu.

Vzdajte sa potreby mať vždy pravdu

 Existuje tak veľa z nás, ktorí nemôžu vystáť predstavu, že sa mýlia – chcú mať vždy pravdu – a to aj za cenu rizika ukončenia skvelého vzťahu, alebo spôsobenia veľkého množstva stresu a bolesti. Jednoducho to nestojí za to. Kedykoľvek máte pocit, že „naliehavo“ treba skočiť do boja o to, kto má pravdu a kto sa mýli, opýtajte sa sami seba na túto otázku: „Radšej budem mať pravdu, alebo budem milý“ Wayne Dyer. Čo  fakt, že ste mali pravdu zmení? Je vaša ego naozaj také veľké?

Vzdajte sa potreby všetko kontrolovať

Buďte ochotní vzdať sa potreby stále kontrolovať všetko, čo sa deje Vám a okolo vás – situácie, udalosti, ľudí, atď. Či už sú tie osoby blízkymi, spolupracovníkmi, alebo len cudzincami, ktorých stretnete na ulici. Nechajte všetko a všetkých nech robia to, čo chcú, nezasahujte do ich vôle a uvidíte, o koľko lepšie sa budete cítiť.

Vzdajte sa zvaľovania viny na druhého

Vzdajte sa potreby zvaliť vinu za to čo máte ,alebo nemáte, za to, čo cítite, alebo necítite na ostatných. Začnite niesť zodpovednosť za svoje činy a za svoj život.

Vzdajte sa sebadeštrukcie

Koľko ľudí sa zraňuje kvôli vlatnému negatívnemu, a opakujúcemu sa sebazničujúcemu mysleniu? Neverte všetkému, čo Vám vaša myseľ vraví – najmä ak je to negatívne a seba deštruktívne. Nepodkopávajte svoju vlastnú sebadôveru, a myslite pozitívne.

Myseľ je vynikajúci nástroj, ak je používaný správne. Ak je však používaná nesprávne môže to mať zničujúce účinky.“ Eckhart Tolle

Nevzdávajte sa svojich cieľov a toho v čo veríte

Dajte preč obmedzujúce presvedčenia o tom čo môžete, alebo nemôžete robiť, o tom, čo je možné a nemožné. Od tejto chvíle nedovoľte, aby Vám nedostatočné presvedčenie, zabránilo robiť to v čo veríte. Držte sa hesla roztiahnuť krídla a letieť!

Nesťažujte sa

Vadia Vám ľudia situácie udalosti, ktoré vás robia smutnými a depresívnymi ,cítite neustálu konštantnú potrebu sťažovať sa. Nesťažujte sa! Nikto a žiadna udalosť vo Vás nemôže vyvolať takéto pocity pokiaľ to sami nedovolíte.  Nikdy nepodceňujte silu pozitívneho myslenia.

Stop kritike!

Zahoďte preč svoju potrebu kritizovať veci, udalosti a ľudí, ktorí sú iní ako vy. Každý sme iný, napriek tomu sme všetci rovnakí. My všetci chceme byť šťastní, všetci chceme milovať a byť milovaný, a my všetci chceme byť pochopení.

Vzdajte sa potreby zapôsobiť na druhých

Prestaňte sa snažiť byť niekým kým nie ste, len aby  ste urobili dojem na druhých. Takto to nefunguje. V okamihu, kedy sa prestanete na niečo hrať, keď si zložíte všetky svoje masky, vo chvíli, keď začnete akceptovať to, aký v skutočnosti ste a príjmete svoje skutočné ja, nájdete ľudí presne pre vás, a to bez námahy potrebnéj na pretvarovanie sa.

Nebojte sa zmeny

Zmena je dobrá. Zmena vám pomôže presunúť sa z bodu A do B. Zmeny vám pomôžu vylepšiť svoj a tiež životy ľudí okolo vás. Nasledujte svoje blaho, vyrovnajte sa so zmenami – neodolávajte im.

Neštítkujte

Zastavte označovanie vecí, ľudí alebo udalostí, ktorým nerozumiete, ako divné a pokúste sa otvoriť svoju myseľ, kúsok po kúsku. Myseľ pracuje len pri otvorení.

Najvyššou formou nevedomosti je, keď odmietnete niečo, o čom nič neviete. Wayne DyerV

Vzdajte sa strachu

Strach je len ilúzia, neexistuje – vytvorili sme si ju sami. Je to všetko vo vašej mysli.
„Jediná vec, ktorú musíme báť, je strach sám.“ Franklin D. Roosevelt

Odstráňte všetky výhovorky

Mnohokrát sa sami dobrovoľne obmedzujeme, a používame množstvo výhovoriek, ako a prečo sa veci nedajú urobiť. Namiesto toho, aby sme pracovali na zlepšení nás samých a našich životov,  ostaneme stáť zaseknutí na jednom bode a obhajujeme sa všemožnými výhovorkami, ktoré v 99% prípadov ani nie sú reálne.

Nechajte minulosť za sebou

Ja viem, ja viem. Je to ťažké. Zvlášť, keď minulosť vyzerá oveľa lepšie, než prítomnosť a budúcnosť vyzerá tak desivo, ale musíte vziať do úvahy skutočnosť, že prítomný okamih je všetko, čo máte, a všetko, čo kedy budete mať. Minulosť po ktoréj teraz túžite – minulosť, o ktoréj teraz snívate – bola ignorovaná, keď to bola prítomnosťou. Buďte prítomný vo všetkom, čo robíte, a užívajte si život. Inými slovami život je cesta nie cieľ.

Nežite svoj život podľa očakávaní iných

Príliš veľa ľudí žije život, ktorý v podstate nechcú žiť. Žijú svoj život podľa toho, čo rodičia, priatelia, učitelia, vláda a média považujú za správne. Ignorujú svoj vnútorný hlas, Majú tak plné ruky práce s potešovaním každého, a plnením očakávaní iných ľudí, že stratia kontrolu nad svojimi životmi. Zabúdajú, čo robí im radosť, čo chcú, čo potrebujú … a nakoniec zabudnú na seba. Máte len jeden život  preto nedovoľte názorom iných ľudí odkloniť vás od vašej cesty.

via

Chod hore