Nevyhadzujte banánovú šupku pozrite sa na čo všetko sa dá použiť

Jedno z najznámejších a najobľúbenejších tropických ovocí u nás. Avšak okrem chutnej dužiny vieme rôznorodo využiť aj šupku, ktorú všetci automaticky vyhadzujeme. Kde všade sa nám zíde?

Bielenie zubov

Áno je to tak, chcete mať bielšie zuby použite vnútornú stranu banánovej šupky, a čistite ňou zuby každý deň. Výsledky uvidíte za pár týždňov.

Odstránenie bradavíc

Banánová šupka môže tiež vyriešiť problém s bradavicami vašej pleti. Položte vnútornú stranu banánovej šupky na bradavicu, upevnite ju  páskou a nechaj to takto cez noc. Opakujte metódu niekoľkokrát za sebou. Bradavice by mali pomaly zmiznúť.

Liečba akné a vrásky

Banánová šupka je skvelou voľbou pre starostlivosť o pleť. Ak máte vrásky alebo akné stačí potierať si šupku na koži cca pol hodinu. Je to podobné ako pri uhorke.

Liečba psoriázy

Toto ochorenie môže byť úplne vyliečené vďaka banánovej šupke. Alebo minimálne pomôže znížiť symptómy. Počkajte desať minút po potretí kože.

Analgetikum

Banánová šupka je skvelé analgetikum. Potrite si bolestivé miesto, počkajte 10 minút a uvidíte ten rozdiel.

Uštipnutie hmyzom

Ak vás bodne hmyz, skúste si potrieť kožu banánovou šupkou. Uvidíte, že bolesť a opuch o chvíľku zmizne.

Čistič

Šupkou môžete čistiť topánky, nábytok a strieborné šperky, pretože vnútorná strana banánovej šupky má vlastnosti, ktoré sú skvelé pre čistenie.

via

 

 

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Nevyhadzujte banánovú šupku pozrite sa na čo všetko sa dá použiť”