Odhaľte pravú príčinu bolesti chrbtice alebo ako je chrbtica prepojená s jednotlivými orgánmi

Časté problémy s chrbticou sú dôvodom bolesti aj v úplne iných častiach tela. Dôsledkom je, že neliečime pravú príčinu prejavujúcich sa symptómov a preto je nevyhnutné venovať pozornosť práve našej chrbtici.

Ak pociťujete bolesť, možno presne určiť z ktorej jej časti pochádza a na základe toho môžete pozorovať rôzne anomálie a problémy s konkrétnymi orgánmi. Na obrázku hore vidíte, ako sú jednotlivé orgány poprepájané s chrbticou. Podľa lekárov, asi zo 70-tich % spôsobuje bolesť hlavy práve chrbtica. Dunenie v ušiach, problémy s prehĺtaním jedla, ťažkosti s videním – všetky tieto symptómy môžu byť zapríčinené dysfunkciou medzistavcových platničiek a ich okolia.

 

Ak Vás bolia ruky, prípadne Vám často tŕpnu, fyzioterapeut alebo lekár, by mal hľadať príčinu práve v okolí krčnej chrbtice. Problémy v hornej časti chrbtice môžu viesť k bolesti srdca, žalúdka a čriev. Naopak dolná časť chrbtice má obrovský vplyv na bedrá, stehná, či citlivosť nôh. Prevencia je jednoduchá. Cvičenie a naťahovanie chrbtice Vám zlepší zdravotný stav a zbaví Vás mnohých druhov bolesti.

Chod hore