Tenisky pre štýlového muža – akú farbu si vybrať v roku 2023?

Trendy 2023 pre pánske tenisky nie sú ničím novým. Či už sa bavíme o strihoch alebo o farbách, ide primárne o obnovu a oživenie štýlov z minulých rokov. Na tom ale nie je nič zlé – napokon štýl a móda sú cyklické. Poďme sa teda spoločne pozrieť na to, aké farby sa budú v oblasti tenisiek nosiť tento rok. 

Biela ako kráľovná všetkých tenisiek

Biele tenisky sú v prvom rade základom šatníka každého moderného človeka. Už roky sa vo svete módy neobjavilo nič, čo by nejakým spôsobom dokázalo prekonať biele tenisky. Niet divu, tieto pánske tenisky robia bežné obliekanie omnoho zaujímavejšie a jednoduchšie zároveň. Ak si potrpíte na štýl, určite viete, že dobrý pár bielych topánok má schopnosť pozdvihnúť celý outfit bez ohľadu na to, kam sa práve chystáte. Keď máte na sebe nejaký pútavý kúsok, či už v podobe trička alebo nohavíc, rozhodne vám pomôžu trochu vyvážiť váš vzhľad.

Biele tenisky vám tiež umožnia prestať myslieť na to, čo je možné, a čo nie. To je skvelé, najmä keď jednoducho nemáte čas premýšľať o tom, čo si obuť. Samozrejme, aj keď máte čas, vždy je najlepšie vybrať si niečo, čo sa k danému outfitu dobre hodí. S bielymi teniskami však jednoducho nemôžete nič pokaziť. Či už potrebujete rýchlo zaskočiť do potravín, cestujete lietadlom na druhý koniec sveta alebo máte namierené na párty s priateľmi, biele tenisky sú jednoducho vhodné vždy a všade, pretože sa hodia ku všetkému. Navyše, vďaka širokej ponuke rôznych pánskych bielych tenisiek, ktorú nájdete napríklad na CCC, dokážete pomerne ľahko nájsť perfektný pár, ktorý je aj cenovo dostupný.

Čierna nikdy nevyjde z módy

Biele tenisky môžu byť módnou závislosťou, avšak čierne tenisky taktiež dokonale doplnia každý váš outfit. Aj keď sú biela a čierna v podstate klasickou a stále populárnou voľbou, tento rok zažívajú návrat a v žiare reflektorov sa dostávajú na prvé priečky. Pridanie páru alebo dvoch do vašej zbierky tenisiek je teda nevyhnutnosťou.

Pretože čierne tenisky majú tendenciu vyzerať ťažko a odvážne, zvyšok vášho outfitu by ste mali zachovať jednoduchý. To platí najmä pre masívne čierne pánske tenisky. Zvoliť môžete napríklad monochromatický čierny outfit, prípadne čierne tenisky kombinujte s odtieňmi bielej a šedej. To znamená: čierna džínsovina úzkeho strihu, klasické biele tričká s výstrihom, či sivé bundy a mikiny s kapucňou. Čierne tenisky vykompenzujú monochromatický vzhľad a opticky vám predĺžia nohy, takže ako bonus budete vyzerať vyššie. Ak majú vaše tenisky bielu podrážku, môžete paletu farieb mierne rozšíriť. Ideálne sú tmavomodré džínsy, khaki chinos, alebo olivovo zelené a zemité hrdzavé tóny.

Pre svoj dynamický vzhľad a neodmysliteľnú schopnosť doslova vylepšiť akýkoľvek outfit boli čierne tenisky vždy stredobodom záujmu zberateľov aj samotných značiek. Či už doma čierne tenisky máte alebo ste v tomto smere nováčik, vo veľkorysej škále možností, ktoré máte v súčasnosti na výber, si rozhodne vyberiete ten najlepší kúsok, ktorý bude pre vás ako stvorený.

Fialová stále letí

Ak hľadáte tento rok niečo odvážnejšie, asi najlepším spôsobom, ako ozvláštniť vaše outfity, sú tenisky v pastelovo fialovom odtieni. Svetlá fialová bola veľkým trendom aj minulý rok, avšak tento rok sa do popredia dostáva farba s názvom „digital lavender“, ktorá mení doterajší spôsob, akým sme sa dívali na fialovú. Stavte preto na farebné tenisky, tričká, teplákové súpravy, alebo len na fialové doplnky a ukážte svetu, že kráčate s módou – a to doslova.

Zdroj foto: vlastné / blog.ccc.eu

Chod hore