Slon Raju sa rozplakal, keď ho po 50 rokoch oslobodili zo zajatia

Nikto sa nerád pozerá na trpiace a týrané zvieratá obzvlášť ak má sám doma nejaké.Zoznámte si so slonom menom Raju, ktorý si prešiel doslova peklom. Ten žil viac ako 50-rokov v zajatí a prežíval len vďaka turistom, ktorí mu dávali jedlo a občas sa pokúšal jesť aj PET fľaše.

Slon bol držaní v indickej oblasti Uttar Pradesh, odkiaľ sa ho pokúsili vyslobodiť. Celá záchranná operácia trvala niekoľko hodín. Nikto z nás si nedokáže predstaviť emócie, ktoré sa v ňom nachádzali, keď ho pustili na slobodu. Slon sa dokonca rozplakal od šťastia. Možno to neviete, no slony sú známe tým, že majú v mozgu látku menom hipokampa. Tá je zodpovedná za priebeh a spracovanie emócií. Slony patria medzi tie živočíchy, ktoré sú veľmi emotívne a inteligentné.

zdroj:buzzfeed.com

Here is an elephant called Raju. Raju lived in India, where he survived off handouts from passing tourists, and sometimes would eat plastic and paper to fill his empty stomach.

Záchranný tým sa obával, aby jeho majiteľ neprotestoval a nesnažil sa ich zastrašiť. Ten na slona vykrikoval rôzne príkazy aby ich zastrašil, no Raju akoby vycítil, že sa bude mať dobre a bol úplne pokojný. Pozrite si jeho dojímavé fotky zo záchrany.

But thankfully after 50 years of being held in chains, beaten, and abused, Raju has been saved by a charity in a daring midnight rescue operation.

On Thursday at midnight in the Uttar Pradesh area of India, North London-based charity Wildlife SOS freed Raju in an operation that moved Raju the elephant to tears.

Here is Raju crying when he was rescued :(

The charity's U.K. spokeswoman Pooja Binepal said the team were astounded to see tears roll down his face during the rescue. She added: "It was so incredibly emotional for all of us. We knew in our hearts he realised he was being freed."

The rescue team worried that Raju's owner would flee. Raju's owner even tried to prevent the rescue, shouting commands to terrify Raju.

But the rescue team didn't give up. Wildlife SOS founder Kartick Satyanarayan said: "We stood our ground and refused to back down — and as we did so, tears began to roll down Raju's face."

Chod hore