5 rastlín, ktoré ti pomôžu večer prirodzene a zdravo zaspať za pár minút, keď si ich necháš v spálni

Okrem toho, že izbové rastliny sú dekoratívne a veľmi prínosné, ak ide o naše zdravie. Najdôležitejšiu vec, ktorú robia je filtrovanie vzduchu a okysličujú domov. Preto by ste mohli vybrať správne rastliny pre Vašu spálňu, aby vám zlepšili váš spánok. Na trhu máme široký výber rastlín preto si povieme aspoň o piatich najúčinnejších rastlinách, ktorý zlepšia dojem z vašej spálne a kvalitu vášho spánku.

Levanduľa

 

Lavender

Levanduľa sa používa hlavne ako vôňa do šampónov. Je to tiež skvelý čistiaci prostriedok, ale jeho schopnosti nekončia. Levanduľa skutočne pomáha lieči nespavosť a úzkosť. Vedci uznávajú, že vdychovanie jeho vône má upokojujúce účinky ako sedatívum. Nadýchnite sa vône z levandule 🙂

Aloe Vera

Aloe-Vera

Ďalší prírodný liečiteľ, ktorý je ideálny pre upokojenie zápalu jaziev a spálenej kože. Aloe Vera môže detoxikovať organizmus. Rastlina môže pomôcť zničiť chemické látky, ktoré obsahujú čistiace prostriedky, čistí svoj vzduch v spálni a zvyšok vášho domu. Ďalšia zaujímavá vec, ktorá rastliná dokáže je vyvíjať hnedé škvrny, ktoré ničí chemikálie na vysokej úrovni.

 Jasmín

jasmine room plant on windowsill

    Univerzita The Wheeling Jesuit vypracovala štúdiu, ktorá preukázala účinnosť jasmínu. Je to ďalšia pomôcka ku prírodnému spánku. Má pozitívne účinky a jej kvalita spánku, znižuje úzkosť a zlepšuje náladu keď sa prebudíte.

Tenura

Snake-plant1

Rastlina sa odporúča ako skvelý spôsob zlepšiť čistotu kyslíka vo vašej domácnosti. Hodí sa do spálne a má nízke nároky na údržbu a náklady. Na tejto rastline je skvelé to, že uvoľňuje kyslík a súčasne pohlcuje oxid uhličitý, ktorý prirodzene vydychujeme. Toto všetko vedia k čistejšiemu spánku a zlepšuje ozdušie. Tenura je ako filter proti škaredým toxínom. ( formaldehyde, trichloethylen a benzén)

Brečtan popínavý


English-ivy

Štúdia z NASA o brečtane zistila, že je najlepší pre čistenie vzduchu. Brečtan je najúčinnejšia rastlina, ktorá sa ľahko pestuje a prežije v mierných teplotach a pri vystavení mierneho svetla. Ivy sa zdá byť najlepšia v spálni, ktorá vám z dlhodobého hľadiska pomáha zaspať s ľahkosťou.

 Zdroj: healthyandnaturallife.com
Chod hore