Máte chuť na niečo veľmi zaujímavé, čo nielen chutné ale aj vyzerá na oko krásne? Potom tu pre vás máme dúhovú tortu
Ingrediencie na 24 cm korpus :
270 g masla
511g kryštálového cukru
6 bielkov
2 lyžičky vanilkového extraktu
510g hladkej múky
5 lyžičiek prášku do pečiva
trocha soli
420ml mlieka
Krém z bielej čokolády:
1 vanilkový puding
300ml mlieka
250g masla
100g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100g bielej čokolády
poleva:
Polevová hmota s mandľovou príchuťou. Môžete použiť marcipán alebo orechy. Približne 400-500 gramov
Najskôr si uvaríme puding z 300ml mlieka, aby mal hustejšiu konzistenciu. Po odstavení doň nalámeme tabuľku bielej čokolády, ktorá sa v horúcom pudingu behom chvíľky rozpustí. Zamiešame, prikryjeme puding potravinovou fóliou, aby nám na vrchu nezaschol, a necháme vychladiť.
Vrhneme sa na cesto. Vyšľaháme mixérom zmäknuté maslo s cukrom. Potom znížime otáčky a vmiešame vanilkový extrakt a vaječné bielky. Po chvíľke je hmota hladká a nadýchaná. Postupne pridávame múku, ktorú si vopred zmiešame s práškom do pečiva, a mlieko. Hotové cesto rozdelíme do šiestich misiek.
Zafarbíme potravinárskymi farbami – fialová – modrá – zelená – žltá – oranžová – červená a pečieme v rúre predhriatej na 175 ° po 15 minútach.
Keď máte jednu formu ako ja, tak pečenie zaberie dosť času, takže si medzitým môžete pripraviť krém. Vyšľaháme maslo s práškovým a vanilkovým cukrom. Nepoužili sme celé predpísané množstvo práškového cukru, ale iba 60 gramov. Do zmesi pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme dohladka.
Jednotlivé farebné vrstvy zlepíme krémom dohromady. Začneme fialovým plátom, potrieme tenkou vrstvou krému a položíme modrý plát, potrieme tenkou vrstvou krému a rovnako pokračujeme so zelenou, žltou, oranžovou aj červenú vrstvou.
Nezabudneme potrieť boky aj vrchnú časť torty a necháme stuhnúť v chladničke. Nakoniec dáme polevu, môže použiť marcipán, a veľdielo je dokonané.
zdroj:yummy-muffin.com