Toto je 7 znakov, že je vaše dieťa šťastné a nič mu nechýba

Je jedno ako si to zoberiete, detstvo je to najkrajšie a najbezstarostnejšie obdobie ľudského života. Je to čas, keď menej premýšľate, viac prežívate a užívate si každý deň v spoločnosti vaších najlepších priateľov. Teraz sme dospelý a musíme si poradiť s ťažkými skúškami života a položiť si ich na svoje ramená, aby sa naše deti mali lepšie. Ale ako spoznáme, že sa naše deti majú dobre? Dieťa vám nikdy nepovie definitívnu odpoveď, lebo ešte nepozná to skutočné šťastie. Každodenná starostlivosť a finančné zabezpečenie je základom každého rodiča, ale nie to hlavné. Rodičia majú hlavnú zodpovednosť za šťastie a emočný vývoj dieťaťa. Ako ich vzory, musia vybudovať výborné emocionálne spojenie medzi ich deťmi a prečítať správne ich emócie. Z času na čas, je veľmi podstatné pozorovať správanie svojho dieťaťa, lebo toto všetko je znakom, či sú šťastné. Ak tie znaky neviete rozpoznať, prečítajte si nasledujúci článok a možno to v blízkej dobe spozorujete.

Signs Your Children Are Truly Happy

1. Môžu byť trošku chaotické
Šťastné deti sú otvorené všetkému čo ich stretne. Aktívne komunikujú so všetkým okolo seba a niekedy im robí problém udržať rovnováhu medzi láskavosťou a uvoľnenosťou, lebo nie sú dostatočne informované, múdre a skúsené ako ich rodičia. O tom niet pochyb, že vekom budú môcť zvládnuť význam týchto schopností. Teraz sa však môžu zašpiniť a neuvedomiť si, čo nie je v poriadku. Keď sme boli deti, zbožňovali sme prechádzať cez kaluže so svojimi priateľmi. Boli sme najšťastnejší ľudia na tejto planéte. Ale keď sme sa vrátili domov, mama nás rýchlo dostala z mrakov šťastia. Tak sa veľmi rýchlo vedia ušpiniť a nevšimnú si, že je niečo zlé.

2. Je ťažké prinútiť ich spať
Dobrý nočný spánok je to najdôležitejšie pre každého dospelého človeka. Aktívne a šťastné deti majú svoje sny a nechcú sa držať pravidiel a rutiny, ktoré sú pre dospelých. Zvyčajne si nevedia zvyknúť ísť zavčas spať. Psychológovia tvrdia, že deti začínajú podvedomo rozvíjať svoje myšlienky, pocity a vnútorný dialóg s vekom. Ich schopnosti snívať a predstaviť sa, aby bol ich proces zaspávania pestrejší a zaujímavejší. Radšej nech sa snažia zvyknúť si na nový režim a zdravé spanie.

3. Chcú veľmi veľa
Všimli sme si, že šťastné deti sú často náročné rovnako ako ich rodičia. Na začiatku chcú byť v náručí svojich rodičov a vždy v ich centre pozornosti. Tieto deti sa zvyčajne stále chodia vonku zabávať a radi trávia svoj čas s rodičmi.
Radi hovoria bez rozmaru „Ja chcem“ a „Ja nechcem“.
Sú citlivejšie a otvorené na rady rodičov, rešpektujú dospelých a naučia sa robiť kompromisy v tej alebo inej spornej situácií. Ak sa vaše deti správajú rovnakým spôsobom, nemali by sme myslieť, že ich ego ide mimo kontroly. V rannom veku je náročnosť prejavom psychickej pohody. Rodičia by si mali uvedomiť a zvýšiť svojím deťom sebavedomie. Deti, ktoré dostávajú nedostatok lásky, starostlivosti a pozornosti sa zvyčajne obávajú, aby rodičom hovorili svoje priania alebo potreby, pretože úroveň dôvery a vzájomného porozumenie v rodine je nízka.

4. Chcú robiť všetko čo ich rodičia
Neustála snaha pre fyzický a duševný rast je obsiahnutý v každej jednej povahe dieťaťa. V opačnom prípade, ľudský vývoj by nebol možný. Krok za krokom, sa deti stavajú majstrami v napodobňovaní. Snažia sa napodobňovať slová, zvyky a správanie dospelých, pretože ich rodičia a ich starší súrodenci sú ich vzormi.

Všimli ste si niekedy, že sa vaše deti snaží obliecť vaše šaty alebo si zoberie váš make-up?Aká bola vaša reakcia? Psychológovia odporúčajú rodičom, aby im umožnili robiť tieto hry, ale musia ich usmerňovať. Deťom by ste mali vytvoriť zaujimavú etapu života bez obťažujúcich obáv, ostýchavosti a stereotypov.

5. Kreslia veľké obrázky
Takmer všetky deti majú neuveriteľne bohatú predstavivosť. Radi si kreslia, pretože tá činnosť je pre nich mimoriadne zaujímavá. Rodičia to tiež považujú za výhodné a užitočné. Podľa mnohých výskumov, kresba môže odrážať úroveň detského rozvoja a odhaliť ich stav mysle. Ak sa vaše dieťa venuje príliš veľa času kreslením, pokúste sa pochopiť ich obrázky. Dá vám to príležitosť ponoriť sa do ich vymysleného sveta a na chvíľu porozumieť tomu, aké problémy alebo vnútorné konflikty majú v podvedomí. Čo kreslia šťastné deti? Ani farby ani detaily niesu dôležité. Šťastné deti robia zvyčajne veľké kresby, počnúc od stredu papiera, pretože sú zvyknuté byť v centre pozornosti. Deti, ktoré sa necítia významné zvyčajne kreslia malé obrázky v rohu papiera.

6. Je ťažké vybrať pre nich vhodnú rozprávku
Šťastné deti nikdy nemajú dosť pri čítaní alebo počúvaní jednej a tej istej rozprávky. Rovnako ako u všetkých úspešných ľudí, vždy hľadajú niečo nové a lepšie. Každý večer sa túžia dostať do nových dobrodružstiev a chcú objavovať svet odvážnych, krásny a čarovných postáv. Deti, ktoré sú závisle od jednej rozprávky môžu trpieť vnútorným konfliktom, ktorý je opísaný v tomto príbehu. Snažia sa nájsť odpoveď a riešenie takého problému prostredníctvom počúvania svojho obľúbeného príbehu.

7. Nedokážu si predstaviť svoj deň bez zručností, ktoré ovládajú
Milujú všetko, čo ovládajú a kde sú v niečom najlepšie. Tento druh pýchy im pomáha cítiť sa rešpektovane a významne. Motivuje ich to k dosiahnutiu mnohých ďalších cieľov v budúcnosti. Tí, ktorí vyrástli v skromných pomeroch sa často stanú otrokmi vlastných obáv a stereotypu.

Úsmev šťastného dieťaťa je to najlepšia a najkrajšia vec na svete. Ako rodič, by ste mali robiť to najlepšie pre svoje deti, aby boli úspešné. Snažte sa im venovať značnú pozornosť do ich života, aktivity, koníčky, záujmy a budete mať môcť riešiť ich problémy a pomôcť im nájsť im ich miesto. Myslíte si, že sú vaše deti šťastné?

zdroj: http://family.amerikanki.com/signs-children-truly-happy/

Chod hore