9 vecí, ktoré môžete získať počas letu a nikdy ste možno o nich nepočuli

Ak ste skúsený cestovateľ, tak možno viete aké služby ponúkajú letecké spoločnosti. Ale možno čoskoro zistíte, čo všetko môžete požiadať a výber nebude daký obmedzený ako sa možno bude zdať.
V skutočnosti tu existujú mnoho užitočných vecí, ktoré môžete získať zadarmo.

Myslíme, si že toto vám ukáže svetlú stránku niektorých leteckých spoločností a tým získate svetlejšiu stránku veci.

Prehliadka kokpitov
Možno sa vám to bude zdať divné, ale mnoho pilotov dovolí deťom navštíviť ich miesto po pristáti.

Druhá porcia
V prípade, že letecká spoločnosť cestuje v neskorších nočných hodinách, často odovzdáva svoje jedlá alebo občerstvenia. Ak sa nespotrebuje, môžete ju dostať aj vy. Takže je tu šanca, že dostanete aj desiatu. Je tu ešte bonus, ak nechcete piť čaj alebo kávu, majte na pamäti, že väčšina leteckých spoločností ponúka horúcu čokoládu, sódu alebo džús.

Základné lieky a obväzy
Lekárska súprava obsahuje najzákladnejšie lieky a zásoby ( napríklad analgetiká, antacidá, lepidlo, obväzy pre drobné rezné rany a podobne) sú k dispozícií na všetkých letoch. Letušky sú takisto školení, aby vám poskytli sáčky s ľadom a podobne.

Pomoc pri vyhľadaní lekára
Ak cestujúci zažívajú závažný zdravotný problém v lietadle, letuška sa bude snažiť nájsť doktora na palube. Najčastejšie to ynamená, že letuška urobí oznámenie cez reproduktor. Niektoré spoločnosti ponúkajú lekárskym odborníkom voľný lístok.

Pomoc pri prepínaní sedadiel
Letušky často pomáhajú cestujúcim zapínať sedadlá. Takže ak chcete sedieť pohodlne, tak po nástupe do lietadla požiadajte o pomoc. Musíte však počkať keď všetci ostatní cestujúci budú sedieť a dosiahnete cestovnú rýchlosť.

Utierky
Lietadlové stolíky a rôzne tlačidlá obsahujú najšpinavejšie plochy na rovine, ukrývajú kopec smrtiacich zárodkov. Ak si chcete vyčistiť takéto miesta, požiadajte o utierku. Väčšinou ich majú po ruke.

Alkoholické nápoje
Mnoho leteckých spoločností zadarmo ponúkajú alkoholické nápoje pri medzinárodných letoch – za predpokladu, ak sa ich spýtate.

Užitočné rady
Mnoho leteckých spoločností ponúka zadarmo súpravu pre diaľkové lety. Napríklad si môžete požiadať o očnú masku, sadu štupľov do uší, hracie karty, písacie súpravy, zubnú kefku, yubnú pastu a dokonca aj ponožky. Bez ohľadu na to, akú triedu využívate. Okrem toho ponúkajú rôzne aktivity pre deti. Tieto balíčky obsahujú pastelky, maľovánky, samolepky, hádanky a tak ďalej.
Deti do dvoch rokov nemusia cestovať bez sedadla. Ak cestujete s dieťaťom, môžete požiadať letušku pre kolísku.

Fľašu s vodou musíte vyprázdniť pred tým, ako nastupujete do lietadla. Nemusíte vyhadzovať prázdnu nádobu. Počas letu požiadajte letušky aby vám naplnili vašu fľašu.

zdroj: brightside.me

Chod hore