Keď som išla v noci na záchod, tak som si nechala jedno oko ZAVRETÉ. O tomto dôvode nikto NEPOČUL, ale je účinný

Ľudské telo sa dokáže zázračne vyliečiť z porezania či ďalších poranení aj bez našej pomoci. No niekedy chceme byť čo najskôr fit a poskytneme telu menšiu pomoc. Vyskúšajte tieto tipy na rýchlejšie vyliečenie všetkého, od štikútky až po svrbenie v hrdle.

 

Nechajte si jedno oko zatvore

Úžasný a zároveň jednoduchý trik. Pokúste sa počas nočného výjazdu na vašu toaletu nechať jedno oko zatvorené. Keď vystavíte sietnicu oka jasnému svetlu, oklamete svoj mozog, ktorý si začne myslieť, že je deň a skomplikuje vám opätovné zaspávanie. Zatvorením jedného oka si zabezpečíte rýchlejšie prispôsobenie na tmu a opätovne zaspíte ako bábätko.

 

Pohybujte krkom

Ak ste sa už niekedy dlhší čas opierali váhou vašho tela o ruku, viete, aký je to pocit, keď vám stŕpnu končatiny a zabudnú ako majú fungovať. Stane sa to preto, lebo ste pridlho stláčali nervy a nedostalo sa im dostatok kyslíka. Namiesto bláznivých pohybov rúk, vyskúšajte zobudiť zamrznuté končatiny zaklonením hlavy dozadu. Funguje to, pretože nervy vo vašom krku prechádzajú rovno cez celú hornú končatinu a preto sú príčinou stŕpnutosti.

 

Štikútka, štikútka a ešte raz štikútka

Niekedy sa jej nie a nie zbaviť. Dôvodom sú kontrakcie membrány, kedy vzduch, ktorý zvyčajne dýchate, sa zablokuje a spôsobí tento známy zvuk. Samotné štikútanie môže byť spôsobené rýchlym jedením, nadmerným prehĺtaním vzduchu, náhlou zmenou teploty vo vašom bruchu alebo prílišným nadšením. Ak ste sa aj vy stali obeťou tohto otravného stavu, vyskúšajte otvárať ústa a inštinktívne prehĺtajte. Opakujte niekoľkokrát s otvorenými ústami. Tento cvik pomôže ukľudniť sťahovanie membrány a štikútka nadobro zmizne.

Zadržte slzy

V určitých životných momentoch ste už pravdepodobne zažili emočný zlom, či sa už jednalo o dobré čí zlé správy, nostalgickú spomienku alebo stres v práci. Môže to nastať kedykoľvek to budete najmenej čakať. Ak už budete cítiť, že sa vám do očí tlačia slzy, skúste si teno jednoduchý trik. Pozrite sa okolo seba a nájdite si nejaké objekty, na ktoré sa budete pozerať. Pomaly jeden po druhom a pomenujte ich farby. Tým, že sa budete sústrediť na iné veci, ukľudníte svoje dýchanie a taktiež tep srdca. Pomôže vám udržat svoje slzy na uzde a uchráni vás od potencionálnych rozpakoch na veréjnosti.

 

Potiahnite si ucho

Možno ste si už na zmiernenie bolesti hlavy skúšali masírovať svoje spánky, ale existujú aj ďalšie tlakové body na tele, ktoré fungujú oveľa lepšie. Ak budete najbližšie pociťovať, že vás začína bolieť hlava, potiahnite si svoje ucho. Na rozdiel od masírovania spánkov, ktoré odbúra tlak len v oblasti čela, potiahnutie ušného laloku poskytné celkovú úľavu. Podržte si lalok ucha, jemne ho napnite a vráťte naspäť. Tento cvik rozhýbe spánkovú kosť dostatočne na to, aby sa táto oblasť vyživila, prečistila a umožnil sa vstup čerstvého mozgovomiechového moku.

fdfd

Strach z ihly je minulosťou

U niektorých ľudí môže očkovanie proti chrípke alebo odber krvi navodiť pocit strachu a úzkosti. Dobrou správou je, že nemeckému vedcovi Tarasovi Usichenkovi sa podarilo zistiť, že ak si počas vpichovania ihli zakašlete, nebudete cítiť žiadnu bolesť. Podľa štúdie je to buď v dôsledku odvrátenia pozornosti vášho vnímania alebo kvôli dočasnému zvýšeniu krvného tlaku. Takže nabudúce, keď vám príde do cesty veľká ihla, choďte do toho a niekoľkokrát si zakašlite.

 

Zahrejte si mozog

Mnohým z vás sa to už stalo. Tešili ste sa na pitie toho lahodného zmrzlinového koktailu, ktorý ste však do seba naliali prirýchlo. Okamih potešenia je v zápäti vystriedaný náhlou a intenzívnou bolesťou hlavy. Stáva sa to, keď váš mozog zistí prudký pokles tepla a chce sa ochrániť. Prinúti cievy v podnebí úst aby napuchli a tým zabezpečili prívod tepla, no opačný účinok bude náhle schladenie mozgu. Najrýchlejšie riešenie na odstránenie bolesti hlavy vám poskytne váš jazyk, ktorý si priložíte na podnebie a ohrejete ho.

 

Prehĺtajte tebletky s ľahkosťou

Prehĺtanie tabletiek konskej veľkosti môže spôsobovať ťažkosti veľa ľuďom, dokonca aj tým, ktorí nemajú problémy s prehĺtaním väčšieho sústa jedla. Ak máte lieky na predpis, nemáte ani inú možnosť ako si ich zobrať. Vložte si teda tabletku do úst, napite sa trochu vody a počas prehĺtania zakloňte hlavu dozadu. Tým, že to urobíte, reflex vo vašom tele prevezme kontrolu nad situáciou a prirodzene posunie tabletku hlbšie do krku. A je po probléme!

 

Poškrabte si ucho a prečistíte si hrdlo

Pred tým ako sa však začnete škrabkať za ušami, uistite sa, že si vysmrkáte nos. Prečistením nosových dierok znížite šancu stekania hlienu dole vaším krkom. Čistá voda je taktiež vhodná pri svrbení hrdla. Jej pitím zabezpečíte krku vlhkejšie prostredie a pomôžete zmierniť podráždenie.

 

zdroj: lifeaspire.com

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Keď som išla v noci na záchod, tak som si nechala jedno oko ZAVRETÉ. O tomto dôvode nikto NEPOČUL, ale je účinný”