Iste poznáte porekadlo, že láska prechádza žalúdkom. Z toho vyplýva, že najúprimnejšia láska je láska k jedlu, a preto vám prinášame tento úžasný recept na domáce nadýchané trubičky, ktoré si naozaj zamilujete.
Na prípravu cesta budete potrebovať:
150g hladkej múky
150g polohrubej múky
2 lyžice mlieka
250g masla
2 žĺtky
2 lyžice octu
Na náplň budete potrebovať:
260g práškového cukru
4 bielky
postup:
Maslo si nastrúhame na strúhadle, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. V hrnčeku rozmiešame žĺtky, mlieko a ocot. Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme (najlepšie rukami) cesto, ktoré necháme cez noc odpočinúť v chladničke. Druhý deň vyvaľkáme a nakrájame na prúžky, ktoré motáme na trubičky.
Potrieme rozšľahaným vajcom a kladieme na plech, ktorý sme opláchli studenou vodou. Pečieme dozlatista pri 250 ° C. Vychladnuté trubičky dávame dole opatrne z foriem. Náplň pripravíme tak, že v pare šľaháme 4 bielky a 260g cukru tak dlho, kým zmes nezhustne. Týmto krémom naplníme trubičky.
Foto: Karla Schindlerová