Ak chcete rozmaznať svoje chuťové poháriky chutným a výživným pokrmom, uvarte si túto skvelú fazuľovú polievku. Fazuľa je až neuveriteľne užitočná pre naše telo. Obsahuje proteíny, vitamíny A,B, E, vápnik, horčík, jód, železo a ďalšie stopové prvky. Výhodou týchto prvkov je, že si fazuľa počas varenia zachováva takmer všetky živiny a to je skvelá správa!
Ingrediencie
- 400g fazule
- 3 litre vody
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica múky
- ¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 3 zemiaky
- 50g ryže
- 1 mrkva
- 30ml slnečnicového oleja
- Soľ
- Petržlenová vňať
Postup
- Namočte fazuľu cez noc do prevarenej a vychladenej vode. Fazuľa zmäkne a navyše sa zbaví látok, ktoré spôsobujú nadúvanie.
- Opláchnite ju a varte do mäkka priblížne 50-60 minút.
- Zemiaky očistite a nakrájajte.
- Očistenú mrkvu a cibuľu narežte na kocky.
- Opláchnite ryžu.
- Do vriacej vody pridajte fazuľu, zemiaky, ryžu, polovicu mrkvy a cibule. Varte 20 minút.
- Počas toho na panvici orestujte dozlata druhú polovicu mrkvy s cibuľou.
- K mrkve a cibuli pridajte múku a miešajte ešte priblížne 1 minútu.
- Zmes pridajte do polievky, dochuťte soľou a korením podľa vašej chuti a varte ďalších 7 minút.
- Nakoniec pridajte najemno nasekanú petržlenovú vňať.
Prvý chod na obedňajšom stole je hotový! Ak chcete, aby bola polievka výdatnejšia, môžete do nej pridať klobásku alebo údené mäsko. Prajeme dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?