Tu je dôvod, prečo neexistuje nič také ako byť pripravený na vzťah!

Jedného dňa som sedela s rodinou pri večeri, keď sa rozhodli diskutovať o tom, prečo nemám priateľa. Cítila som sa ako keby som tam sedela celé hodiny.

„Jednoducho nie som pripravená, OK?“ vysvetlila som im to. Od rozčúlenia som tlačila vidličku do perfektne prestretého stola. Náhle som sa cítila byť sebavedomá a začala som menovať zoznam vecí, prečo nie som na vzťah pripravená: „Neviem variť! Nemám sebavedomie! Som emočne labilná! A som takmer neschopná postarať sa o niečo viac ako o moje kvety!“

Na moment som naozaj uverila, že na vzťah nie som pripravená, pretože som “preplnená“ chybami.

Ja a môj, už teraz bývalý, nemáme viac sex pretože som chcela, aby sa náš vzťah posunul na iný level no on len povedal, že nie je pripravený.

Verila som mu. Počas roka čo ho poznala sa opíjal do nemoty, strácal kľúče a kreditné karty, zabúdal na naše stretnutia a taktiež zabúdal telefóny pri bare.

On jednoducho nie je pripravený s niekým byť. Pomyslela som si po tom všetkom, čo som si s ním prežila. Jednoducho, ako sa môže postarať aj o niekoho iného ak nie je schopný postarať sa sám o seba?

Ale jeho schopnosť všetko strácať, dokonca aj náš vzťah, ho nerobí pripraveným na niečo iné, nové. Robí ho to jedine nemotorným, nestarostlivým a neopatrným. Ale koľko nemotorných, nestarostlivých a nepozorných ľudí je vo vzťahu? Áno ja viem. Veľa!

Presvedčila som samú seba, že som nepripravená udržať bez seba. No to nie je pravda. Pravda je tá, že som nebola pre neho tá pravá a tak on nemohol byť ten pravý pre mňa.

Bolo to tak až kým mi nepovedal, že nie je pripravený. Vtedy som si uvedomila jednu všeobecnú pravdu.

Ak človek niečo naozaj miluje, nájde spôsob a cestu ako si to získať.

Som nerozvážna osoba no viem, že ak by so mnou naozaj niekto chcel byť, nepremýšľa by som tak dlho, či som pripravená.

Neexistuje nič také ako byť pripravený na vzťah. Nikto to nikdy nečaká, no aj tak sa zaľúbi.

Všetci sme svojím spôsobom nedokonalí. Ide o to nájsť si niekoho s kým budeme tak perfektne nedokonalí a budeme sa dopĺňať. Ak by to bolo inak, nevolalo by sa to “zaľúbenie“ ale “príprava na lásku“.

Prečo si stále myslíme, že dvojice okolo nás boli pripravené na vzťah keď sa stretli? Pravda je tá, že pripravení sme vtedy, keď stretneme tú pravú osobu. V momente keď ju stretnete nebude záležať na ničom. Ani na tom, že nie sme perfektní.

Možno sa vyhovárame preto, lebo to je jednoduchšie. Samozrejme, že je jednoduchšie povedať “nie som pripravená“ ako “jednoducho nikde nechodím a tak nikoho nového nespoznávam“ alebo “nemám v láske šťastie“ či “práci trávim príliš veľa času“. Teraz už viem, že som sama preto, lebo som nestretla muža, ktorý by za to stál.

Viem, že ak ho stretnem, budem pripravená. Všetci sme v procese a všetci meníme seba a svoje myslenie. To nám pomáha rásť.

Ak sa ma opäť niekto iný opýta prečo som sama, už viem, že nebudem reagovať tak, ako pred tým. Viem, že nič také ako byť pripravený neexistuje.

Poviem, že som nestretla toho pravého. No ak ho stretnem, predstavím vám ho.

Chod hore