Huby sú obľúbeným produktom konzumácie u nás aj v zahraničí. Môžu byť použité ako hlavná zložka jedla alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Tak či onak, jedlu dokážu dodať tú správnu chuť a vôňu.
Obvykle sa pripravujú smažením s cibuľou. My vám ponúkame triky, s ktorými budú huby chutiť ešte lepšie!
Potrebujete
- 500g šampiňónov
- 2-3 polievkové lyžice bieleho suchého vína
- Soľ
- Olivový olej
- 2-3 strúčiky cesnaku
Postup
- Narežte si šampiňóny.
- Na panvicu si dajte trochu olivového oleja.
- Dajte do nej prelisovaný cesnak a počkajte 1 minútu, aby stihol dodať oleju vôňu a chuť.
- Pridajte huby a smažte ich až kým nechytia hnedú farbu.
- Potom nalejte víno, nechajte variť až kým sa nevyparí. Ochuťte soľou a podávajte na stôl.
V prípade, že chcete pripraviť sviatočnejšie jedlo, môžete zvoliť menšie huby, ktoré osmažíte v celku, bez krájania.
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?