Gruzínska kuchyňa je zdrojom skvelých receptov na prípravu mäsa. Netýka sa to iba špízov, ale aj iných mäsových pokrmov, ktoré si pripravujete doma.
Dnes vám ponúkneme recept na zapečené mäso v rúre, ktoré sa svojou chuťou podobá na ražniči. Marináda z citrónu dodá mäsu príjemnú vôňu a med sladkú bodku na koniec.
Ingrediencie
- 1kg mäsa
- 1/2 citrónu
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
- Rozmarín
- Bazalka
- Korinder
- Petržlen
- Soľ
- Čierne mleté korenie
Postup
- Mäso narežte na stredne veľké kúsky, čerstvé bylinky nasekajte nadrobno a vytlačte šťavu z citróna.
- Zmiešajte všetko dokopy, pridajte med, korenie a soľ. Vložte do chladničky na 2-3 hodiny.
- Po uplynutí času premiešajte marinované mäso s kyslou smotanou a dajte na plech. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 45-60 minút. Čas prípravy záleží od veľkosti nakrájaných kúskov mäsa.
Mäso na gruzínsky spôsob podávajte s obľúbenou prílohou a zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?