Zemiak som rozkrojila na niekoľko častí a pridala jednu tajnú ingredienciu. Vzniklo z toho úžasné jedlo, ktoré musíte ochutnať

Zemiaky sú považované za klasickú a univerzálnu prílohu v mnohých krajinách sveta. Keď príde čas na ich prípravu, fantázia nepozná hraníc.

Pokrmy zo zemiakov sa dokážu od seba líšiť až nezvyčajným chuťami a je to akoby ste vždy jedli niečo nové. Ak aj vaša rodina má rada tento druh zeleniny až z ďalekej Ameriky, vyskúšajte si ho pripraviť na 9 iných spôsobov.

  1. Plnený zemiak

Namiesto plnených vajíčok si môžete prichystať chutné zemiakové predjedlo. Navyše ani nemusíte utekať rýchlo do obchodu, pretože stačí použiť všetko, čo vám ešte ostalo v chladničke.

блюда из картофеля

  1. Zapečený zemiak s plnkou

Všetci sme už piekli zemiaky v rúre, ale čo by sa stalo po upečení, ak by sme ich pokvapkali olivovým olejom, posypali bylinkami, korením a vložili ich do rúry na pár minút? Za odmenu dostanete superchrumkavé zemiaky, ktoré ešte môžete vyšperkovať kyslou smotanou, opečenou slaninkou a pažítkou.

блюда из картофеля

  1. Zemiakové lievance

Tento výrobok obvykle nájdete v rýchlom občerstvení, ale neexistuje problém, aby ste si ich nemohli pripraviť aj u vás doma. Nastrúhajte si zemiaky, vyžmýkajte prebytočnú vodu, položte na panvicu do typického tvaru a smažte na masle.

блюда из картофеля

  1. Najchutnejšie hranolčeky

Surové zemiaky nakrájajte na prúžky, zmiešajte ich s mierne chladným maslom a pripravte na panvici. Hotové hranolčeky osoľte, posypte strúhaným syrom a dochuťte kečupom.

блюда из картофеля

  1. Medové zemiaky

Uvarte si menšie zemiaky so šupkou vo vode. Po uvarení ich popučte vidličkou a orestujte na masle alebo oleji. Okoreňte, osoľte a polejte medom.

блюда из картофеля

  1. Zemiakové wafle

Pripravte si zemiaky vo vafľovači – skvelý nápad, ktorý vám ušetrí čas aj množstvo použitého riadu.

блюда из картофеля

  1. Zemiakové krutóny

Surové zemiaky narežte na malé kocky, položte na plech, osoľte, okoreňte a pridajte malé kúsky masla. Zemiaky je potrebné otáčať každých pár minút. Na záver zvýšte teplotu rúry na maximum, aby boli chrumkavé zvonku a mäkučké zvnútra. Hotové krutóny použite do šalátov či polievok.

блюда из картофеля

  1. Zemiakové čipsy – vysoko návykové

Očistite si zemiaky a narežte na tenké čipsy. Namočte ich do vody na pár minút, následne osušte utierkou a smažte na veľkom množstve oleja. Nakoniec osoľte a chrumkajte!

блюда из картофеля

  1. Šťavnaté zemiaky z rúry

Je potrebné, aby ste zemiaky narezali pozdĺžne aj naprieč. Polejte ich olejom, osoľte a pečte v alobale. Sezónne zemiaky podávajte s omáčkou a dozdobte petržlenovou vňaťou.

Vyberte si aj vy jeden z týchto receptov na chutnú večeru a potešte tým svojich rodinných príslušníkov! Nezabudnite sa o tieto nápady podeliť aj s vašimi priateľmi.

 

блюда из картофеля

zdroj:sovkusom.ru

Chod hore