Domáca Krtkova torta podľa receptu našich babičiek. Chutí lepšie, ako tá z krabice

Krtkova torta je veľmi známym a obľúbeným dezertom. Ak by ste si ho chceli doma pripraviť, určite vyskúšajte nasledujúci jednoduchý recept, vďaka ktorému vykúzlite lahodnú jemnú tortu s banánmi.

Je to tiež šikovný spôsob, ako dodať telu vitamíny, pretože banán obsahuje horčík, vápnik, železo, fosfor a draslík. Vďaka roztomilej podobe krtkovej kôpky si iste radi dajú aj deti. Iste si všetci pochutnáte.

zloženie cesta

200 g múky
160 ml mlieka
100 g cukru
2 vajcia
80 ml oleja
2 lyžičky prášku do pečiva
40 g kakaa
náplň

300 g tvarohu
250 ml mlieka
100 g cukru
10 g želatíny
4-5 banánov
Príprava

Zmiešajte všetky ingrediencie cesta do hladkej zmesi. Nalejte ju do formy s priemerom 23 cm a pečte pri 180 stupňoch 35-40 minút.

Zmiešajte želatínu s mliekom a nechajte ju 30 minút stáť. Potom zmes zohrejte, kým sa želatína úplne nerozpustí.

Zmiešajte tvaroh s cukrom a mliekom a postupne prilejte želatínu.

Cesto vydlabte a ponechajte len spodok torty.

Na cesto naskladajte nakrájané banány a navrstvite tvarohový krém do tvaru kopčeku.

Vydlabaným cestom posypte povrch tak, aby tvaroh nebol vidieť.

Nechajte tortu stuhnúť v chladničke a môžete podávať.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Domáca Krtkova torta podľa receptu našich babičiek. Chutí lepšie, ako tá z krabice”