Jablkový džem bol vždy môj obľúbený, preto som sa tento rok rozhodla, že si pripravím svoj vlastný. Tento recept patrí medzi veľmi rýchle, stačí vám pár surovín a výsledný džem je naozaj dobrý. Množstvo surovín môžete ľubovoľne násobiť, recept je koncipovaný na dva poháre tejto dobroty :).
Doba prípravy: 40 minút
Porcie: 2 poháre džemu po 250 ml
ingrediencie
1 kg olúpaných jabĺk, nakrájaných na kúsky
40 ml šťavy z citróna
kôra z jedného citróna
100 g krupicového cukru
225 ml nesladeného jablkového džúsu / muštu
1 vrecúško vanilkového cukru
1 lyžička mletej škorice
postup
1 ) Do väčšieho kastróliku nalejte jablkový džús, citrónovú šťavu, kôru, obaja cukry, škoricu a nakoniec jablká nakrájané na kocky.
2 ) Priveďte do varu a nechajte variť približne 10 minút, potom znížte plameň a varte ďalších 10 minút. Potom nechajte plameň na minime a za občasného premiešania varíme ďalších 5 minút, alebo kým džem trochu nezhustne.
3 ) Horúci džem nalejte do sterilizovaných pohárov, dobre uzavrite a nechajte úplne vychladnúť.
Skladujte v chlade a tme.