Vychutnajte si obdobu lineckého cesta v podobe týchto lahodných tureckých cookies. Recept je veľmi jednoduchý a takmer bezprácny aj tak chutí úplne báječne! Presvedčte sa sami!
Oceníte ako rýchlu prípravu, tak aj vláčnu, jemnú chuť a luxusné krehkosť týchto sušienok. Tieto lahodné sušienky si môžete užiť s čajom, alebo je podávajte ku káve.
ingrediencie
– 110 g masla (dbajte, aby malo izbovú teplotu, možno potom lepšie spracovať)
– 150 g kukuričného škrobu
– 150 g práškového cukru
– 150 g hladkej múky
– ½ balíčka prášku do pečiva
– 1 vajíčko
– 1 vanilkový cukor
– ½ lyžičky soli
postup
1 ) V mise pomocou mixéru vymiešame zmäknuté maslo a práškový cukor do peny. Penu zatiaľ tvoria hrudky, z toho však nemajte obavy.
2) Potom pridajte kukuričný škrob, múku, prášok do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a soľ.
3) Cesto ďalej spracujte rukami. Krásne sa s ním manipuluje. V prípade, že cesto lepí, pridávajte hladkú múku.
4) Až máte cesto dôkladne spracované, zabaľte ho do potravinárskej fólie a vložte na pol hodiny do chladničky.
5) Po polhodinke ho vytiahneme z chladničky a cesto začneme tvarovať. Vždy odkrojíme potrebný kúsok a vytvarujeme guličku. Váľaním guľôčky sa prepracujeme k oválnemu tvaru a to sme chceli.
6) Každý oválik si sploštíme na jednom konci vidličkou. Má to nielen pekný, estetický efekt, ale tiež nám táto vychytávka neskôr napovie, či sú cookies už upečené aj vo vnútri.
7) Sploštené placky vyskladáme na plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a pečieme na 180 ° C pod dobu 10 minút.
8) Upečené a vychladnuté cookies zlepíme marmeládou. Lyžičkou potrite jednu sušienku a k nej prilepte druhú. Aby sa vám s marmeládou lepšie pracovalo, môžete ju skúsiť rozmixovať. Nutné to však nie je.
9) Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu. Zlepené cookies potom do roztopenie čokolády namáčame jedným koncom. Počkajte, až čokoláda na sušienkach zatuhne a máte hotovo.
nezabudnite tento skvelý recept zdieľať so svojimi priateľmi
Zdieľajte tento recept na domácu maslové sušienky aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.