Hovädzí stroganov je obľúbený pokrm v každej domácnosti. Jeho príprava je jednoduchá a najlepšie chutí, keď sa podáva teplý, pretože po vychladnutí už stráca svoju špecifickú chuť. Skvelou prílohou môžu byť horúce zapekané zemiaky so zeleninou.
Ingrediencie:
- 500g hovädzieho mäsa
- 1-2 cibule
- 1 polievková lyžica horčice
- 200ml vody
- 200g šampiňónov
- 2 polievkové lyžice smotany
- 1 lyžica pšeničnej múky
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Mäso si nakrájajte na malé kocky, cibuľu očistite a narežte na krúžky.
- Huby umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Na horúcej panvici si dozlatista osmažte cibuľku, pridajte šampiňóny a chvíľu povarte.
- Na druhej panvici si osmažte mäso a za stáleho miešania pridajte múku.
- K cibuli a hubám nalejte vodu, smotanu, horčicu, soľ a korenie.
- Do tejto zmesi vložte osmažené mäso a nechajte povariť, kým nezmäkne.
Pripravte si mäso podľa tohto receptu a uistite sa, aby bolo jemné a spolu s chutnou omáčkou tak vytvoria ten správny pokrm pre spoločný rodinný obed!
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?