Už nikdy si nekúpim tatársku omáčku v obchode. Tento recept na domácu Tatársku omáčku je omnoho chutnejší a lacnejší

Mnoho ľudí si radšej kupuje tatársku omáčku  z obchodu, akoby si ju mali urobiť doma. V dnešnej dobe je lepšie nebyť lenivý a pripraviť si tatárkuu bez potravinárskych farbív, umelých ochucovadiel či konzervačných látok. Hoci je pravidlom, že domáca tatárska omáčka  sa vyrába zo slepačích vajíčok, v tomto recepte použijete ľanovú múku.

Ľanové semienka sú prospešné v akejkoľvek forme. Okrem iného osahujú omega 3 a 6 mastné kyseliny, „vitamíny mladosti“ – A a E, horčík, mangán, draslík, anitoxidanty, aminokyseliny.

Pripravte si chutnú a zdravú tatársku omáčku aj vy!

домашний майонез

Potrebujete:

  • 2 lyžice pomletých ľanových semienok
  • 60ml vody
  • 125ml rastlinného oleja
  • 1-2 čajové lyžičky horčice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Soľ a cukor podľa chuti

Postup:

  1. Pripravte si ľanovú múku – pomeľte si ľanové semienka pomocou mlynčeka alebo mixéra.
  2. Nalejte do múky vodu, zmes dajte do hrnca, povarte na miernom ohni za stáleho miešania až kým nezhustne.
  3. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  4. Pridajte trochu cukru, soli a rozmixuje. Pomaly pridávajte olej, ale nepridávajte naraz viac ako 1 polievkovú lyžicu.
  5. Keď zmes dostane krémovú konzistenciu, pridajte citrónovú šťavu a horčicu.

Tatárska omáčka  je hotová! Aj keď bude trochu tmavšej farby, ako tá v obchode, vôbec to nevadí. Pre zlatšiu farbu môžete pridať štipku kurkumy alebo šafranu.

Podeľte sa o recept aj s vašimi priateľmi!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tartar sauce

zdroj: takprosto.cc

Chod hore