Ak hľadáte rýchly a zároveň chutný recept na domáci karamel, vyskúšajte tento. Už nemusíte variť plechovku salka 2 hodiny len preto, aby ste po otvorení zistili, že sa karamel nepodaril, pripálil či sa stala akákoľvek iná pohroma, ktorá často túto prípravu sprevádza. Tento karamel budete mať hotový za 10 minút, bez veľkého neporiadku a s úspechom istým.
Čas prípravy: 10 minút
Porcie: pre 6
ingrediencie
1 hrnček mlieka
1 hrnček krupicového cukru
1 hrnček sušeného mlieka
50 g masla
1 lyžica vody
postup
Vo väčšom hrnci zmiešajte vodu s cukrom. Miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a nezačne sa zmes sfarbovať dohneda. Potom pridajte maslo a nechajte rozpustiť.
Prilejte mlieko a miešajte, aby sa všetko dobre spojilo.
Naposledy prisypte sušené mlieko a dobre premiešajte, aby v zmesi nezostali hrudky. Varte ďalšie tri minúty, potom zložte z plameňa a nechajte trochu vychladnúť.
Prelejte do uzatvárateľných pohárov a skladujte v chladničke.