Recept, u ktorého mäso, prílohu i omáčku zapečiete spoločne v jednej mise. Kuracie stehná sú pre pečenie vhodné, pretože zostávajú šťavnaté a v kombinácii so zemiakmi a omáčkou tvoria výživné jedlo, ktoré na dlho zasýtia a hlavne – chutí. 🙂
Čas prípravy: 1 h
Porcie: 6
ingrediencie
Kurča a zemiaky
6 kuracích stehien (vrchných)
1 lyžica korenia
soľ a korenie na dochutenie
3 lyžice masla
3 hrnčeky baby špenátu, nasekaného
480 g menších zemiakov, nakrájaných na polovice
2 lyžice petržlenovej vňate, nasekanej
syrová omáčka
55 g masla
4 strúčiky cesnaku, nadrtené
2 lyžice hladkej múky
1 hrnček kuracieho vývaru
1 lyžička sušeného tymianu
1/2 lyžičky sušenej bazalky
1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
hrnček strúhaného syra
soľ a korenie
postup
Predhrejte rúru na 200 ° C. Zapekaciu formu o veľkosti cca 22 × 33 cm vymažte olejom.
Kurča okoreňte a osoľte.
Na panvici rozohrejte dve lyžice masla, pridajte kuracie stehná kožou dole a každý kúsok 3 minúty restujeme z každej strany dozlatista. Potom dajte bokom.
Na panvici rozpustite zvyšné lyžicu masla, pridajte špenát a 2 minúty ho restujte. Potom ho vyberieme z panvice a dajte bokom.
Na omáčku vložte do panvice maslo, pridajte cesnak, chvíľku restujeme a potom poprášte múkou. Prilejte vývar, pridajte tymián a bazalku. 2 minúty nechajte restovat a potom prilejte smotanu a pridajte strúhaný syr. Chvíľu varte do zhustnutia, potom osoľte a okoreňte.
Do zapekacej misy vložte kuracie stehná, nakrájané zemiaky, špenát a nakoniec omáčku.
Vložte do rúry a pečte približne 25 až 30 minút, alebo kým nebude kura prepečené.
Ihneď podávajte, prípadne ozdobte petržlenovou vňaťou, ak chcete.
Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj s vašimi priateľmi :) Dobrú chuť
ZDROJdamndelicious.net