Máme zafixované, že príprava buchiet, tort, dezertov a zákuskov je zdĺhavá. Všetky tie náplne, vrstvenie a korpusy väčšinou nejakú tú hodinku zaberú. Tento koláč však nezaberie ani polovicu.
Zmiešate všetky suroviny a vložíte do rúry. Pečenie Vám tiež zaberie sotva 30 minút. Minimálny čas prípravy a chuť maximálna.
ingrediencie
– 400 g hladkej múky
– 200 g cukru
– 1 prášok do pečiva
– 2 lyžice kakaa
– 250 g masla
– 2 vajcia
– 3 dl mlieka
– Hrnček nasekaných vlašských orechov, môžete aj viac
– 2 jablká
postup
1) Všetky suroviny okrem orechov a jabĺk, si zmiešame v mise. Môžeme ručným šľahačom.
2) Plech si vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
3) Olúpeme si jablká a nakrájame na malé kocky.
4) Cesto premiestnime na plech.
5) Posypeme ho orechmi a jablkami. Pečieme na 180 stupňov, cca 30 minút.
Zdieľajte tento jednoduchý recept na orechový koláč aj s vašimi priateľmi!