Trojuholníkové kapsičky plnené jablkami patrí medzi najlepšie jedlo, keď príde návšteva

Upečenie si tvarohového cesta môže byť užitočnejšie, ako by ste si mohli myslieť. Pravé vďaka nemu si dokážete pripraviť tento dokonalý dezert, ktorí poteší ako deti, tak aj dospelých. Jablková náplň dodá koláčikom tú správnu chuť a na ich zhotovenie si môžete na pomoc zavolať aj vašich malých pomocníkov.

Ingrediencie:

  • 150g tvarohu
  • 175g cukru
  • 150g múky
  • 1 vajíčko
  • 1 vaječný bielok
  • 3 jablká
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 6 PL slnečnicového oleja (môže byť aj kokosový)
  • 1 PL maku
  • 1 PL mlieka
  • 10g prášku do pečiva
  • štipka soli

Конвертики с яблоками

Postup:

Zmiešajte si tvaroh so 75g cukru a vajcom, pridajte soľ, olej a vanilkový extrakt

Do múky pridajte prášok do pečiva a spojte s tvarohovou zmesou.

Vymieste si cesto – musí byť poddajné, mäkké a ľahké na vyvaľkanie

Rozdeľte ho na dve časti, ktoré si vyvaľkajte do kruhu s priemerom 25 cm.

Každý kruh rozdeľte na 8 trojuholníkov (ako pizza) a urobte do nich 3 zárezy.

Z jabĺk odstráňte jadierka a nakrájajte ich na tenké plátky.

Na každý trojuholník položte niekoľko plátkov jabĺk a posypte zvyšným cukrom a škoricou.

Z trojuholníkov si vytvorte kapsičky – prikryte jablká s koncom trojuholníka, ktorý potom zahnete pod neho.

Vyložte si koláčiky na plech, potrite ich zmesou mlieka a vaječného žĺtka a posypte makom.

Pečte 25 minút pri teplote 180 stupňov.

My vám už len zaprajeme dobrú chuť!

zdroj:Sovkusom.ru / urozhayniy.com

Chod hore