Jablkové slimáčiky s kefírom: Voňavé a jemné ako z babičkiných rúk. Toto vždy pečiem, keď sa chcem vrátiť do detských čias

Na stole je teplý čaj a v tom okamihu vyberiete z rúry voňavé jablkové slimáky. Poznáte väčšiu idylku?

Potešte seba aj vašu rodinu s touto chrumkavou a mäkkou pochúťkou!

Ingrediencie:

  • 250ml kefíru
  • 500g polohrubej múky
  • 50ml oleja
  • 10g suchého droždia
  • 2 jablká
  • 1/2 ČL citrónovej šťavy
  • 100ml vody
  • 1/2 ČL vody
  • 9 PL cukru
  • 2 vajcia
  • 1/2 ČL škorice

Postup:

  1. V hlbokej miske si zmiešajte kefír, vodu, soľ, 5 PL cukru, olej, 1 vajíčko a droždie. Po malých porciách pridávajte múku a vymieste si cesto.
  2. Cesto prikryte uterákom a vložte ho na teplé miesto po dobu 30 minút.
  3. Očistite si jablká a narežte si ich najemno alebo nastrúhajte na strúhadle. Pridajte do nich 2 PL cukru, škorice a citrónovú šťavu.
  4. Keď sa nám objem cesta zdvojnásobí, je čas pristúpiť k tvarovaniu slimákov.
  5. Vyvaľkajte si cesto, vyložte na neho náplň a zrolujte. Potom si roládu narežte na menšie kúsky.

булочки с яблоками

  1. Na vymastený plech si vyložte slimákmi, ako to je uvedené na obrázku. Nechajte ich v teple ešte ďalších 10 minút, kým sa rúra nahreje.

булочки с яблоками

  1. Potrite ich vajíčkom, posypte zvyšným cukrom a pečte 30 minút pri teplote 200 stupňov.

Po upečení ich nechajte mierne vychladnúť pod uterákom a nakoniec ich jemne oddeľte s nožom. Prajeme vám dobrú chuť!

булочки с яблоками

 

zdroj:sovkusom.ru

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Jablkové slimáčiky s kefírom: Voňavé a jemné ako z babičkiných rúk. Toto vždy pečiem, keď sa chcem vrátiť do detských čias”