Po období zimy začiatkom jari prichádza na scénu hypovitaminóza, kedy si telo od vás začne požadovať stravu bohatú na vitamíny – zeleninu a bylinky. Na trhu sa už začína objavovať prvá cibuľa, uhorka a reďkovka, ale nezabúdajte, že zeleninu je najlepšie skonzumovať v čase jej dozrievania. Aj z tohto dôvodu je rozumnejšie upriamiť svoju pozornosť na repu, kapustu a mrkvu.
Takto si prichystáte chrumkavý sladkokyslý šalát!
Ingrediencie
- 1 červená repa
- 1 cibuľa
- 3 kyslé uhorky
- 1 ČL octu
- 1 mrkva
- 1/4 bielej kapusty
- 1/2 ČL cukru
- 3 PL slnečnicového oleja
- Soľ a zelená cibuľka podľa chuti
Postup:
- Cviklu si uvarte, nechajte vychladnúť a očistite.
- Kapustu nakrájajte nadrobno, mrkvu si nastrúhajte na strúhadle.
- Nakladané uhorky (3 veľké alebo 4 menšie) nastrúhajte tak, ako aj mrkvu, alebo ich narežte najemno.
- Kapustu zmiešajte s mrkvou, najlepšie rukami, aby zelenina pustila šťavu.
- Pridajte repu, najemno nakrájanú cibuľu, soľ, cukor a ocot. Všetko premiešajte a polejte nerafinovaným slnečnicovým olejom.
- Šalát bude sýtejší, ak ho necháte chvíľu odstáť. Môžete ho podávať dozdobený zelenou cibuľkou.
Tento ľahký šalát bude ešte lepší, ak namiesto octu použijete citrónovú šťavu a dochutíte ho olivovým olejom. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?