Nadýchané cesto a pudingová náplň tak jemná, že sa po nich len zapráši. Pripravte si radšej väčšiu dávku 😉
ingrediencie
110 g masla
1 hrnček vody
1 hrnček hladkej múky
4 vajcia
2 balenia vanilkového pudingu
1 a 1/3 hrnčeka plnotučného mlieka
220 g kyslej smotany
práškový cukor na ozdobu
postup
Krok 1 V hrnci si zvaríme vodu s maslom. Pridáme múku a miešame, kým sa nám zmes nespojí v pevnejšia hmotu. Odstavíme.
Krok 2 Do cesta pridáme vajíčka, jedno po druhom a priebežne miešame. Cesto spracujeme, kým nie je hladké a vláčne.
Krok 3 Rúru si predhrejeme na 190 ° C. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme lyžičkou cesto o veľkosti vlašského orecha. Pečieme 20 – 25 minút. Pusinky musia byť takmer vysušené.
Krok 4 Medzitým si pripravíme náplň. Zmiešame puding s mliekom a uvaríme podľa návodu. Necháme vychladnúť a potom pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Necháme hodinku v chladničke.
Krok 5 Pusinky sú už hotové a necháme ich vychladnúť. Pusinky čiastočne narežeme a plníme pomocou cukrárskeho vrecka.
Krok 6 Posypeme práškovým cukrom a podávame. Tip: Môžeme tiež poliať rozpustenou čokoládou, či karamelom.