Ak milujete sušienky OREO, z týchto receptov budete nadšení!
Samé o sebe sú senzačné. V spojení so syrom, vanilkou, či kakaom môžu byť nebíčkom v papuľke. Koláče na báze OREO sú jednoduché a často sú bez pečenia. V lete je vhodné do nich pridať ovocie napr. jahody. Zbiehajú sa vám už slinky? Neváhajte, jednoducho ich vyskúšajte!
Cheesecake OREO bez pečenia !
Ingredience:
na cesto
- 22 sušienok OREO
- 3 lyžice roztopeného masla
- 1 lyžica cukru
na krém
- 450 g smotanového syra
- 450 g šľahačky
- 1 pohár cukru
- 1/4 pohára práškového cukru
- 14 nadrobno nasekaných sušienok OREO
V mixéri zmiešajte sušienky, roztopené maslo a cukor. Formu vyložte pripravenou masou a vložte do chladničky asi na pol hodinu. Pre lepší efekt ho v nej nechajte odležať aj hodinu.
Počas chladenia masy si môžete pripraviť krém. Šľahačku a cukor vyšľahajte do tuha a pridajte syr. Všetko spolu premiešajte na najnižších obrátkach. Do pripraveného krému primiešajte podrvené OREO sušienky. Po vychladení cesta naň vylejte krém a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny. Koláč môžete ozdobiť celými sušienkami. A je to!
OREO koláč pre vegánov
Oreo nie sú vegánskymi keksíkmi. Preto je vhodné nájsť na tento koláč ich alternatívu.
Ingrediencie:
na cesto:
- 1 pohár ďatlí
- 1/4 pohár mandlí
- 2 lyžice kakaa
- 2 lyžičky vody
- 1 lyžička kokoseového oleja
krém:
- 1 pohár kešu orieškov (najlepšie vopred namočné na 8 hodín vo vode)
- 1/4 pohára vody
- citrónová šťava
- 1 lyžička vanilinového cukru
- 1 štipka soli
- hnedý cukor podľa chuti
Postup:
Všetky suroviny na cesto vymixujte do dosiahnutia lepkavej konzistencie. Rozdeľte ju na 3 rovnaké časti, rozotrite ich rovnomerne na papier na pečenie tak, aby boli všetky približne rovnaké. Vložte ich na 30 minút do chladničky. Zatiaľ môžete prichystať krém. Všetky suroviny zmiešajte v mixéri a striedajte vrstvu cesta a krému tak ako je na obrázku. Po prichystaní nechajte koláč odležať v chladničke aspoň hodinu.
Jahodovo – čokoládová bomba
Ingrediencie:
cesto:
- 2 poháre múky
- 2,5 poháre cukru
- 1/2 pohára podrvených keksov OREO bez krému
- 1/2 pohára kakaa
- 1/2 pohára oleja
- 2 vajci
- 1 pohár mlieka
- 1 pohár teplej vody
- štipka vanilinového cukru
- 2 lyžičky prášku do pečenia
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka škorice
krém:
- 1 pohár masla pokojovej teploty
- 3,5 pohára práškového cukru
- 1/2 pohára kakaa
- 2 pohára sušienok OREO tiež bez krému
- štipka soli
- štipka vanilínového cukru
- 2-3 kvapky mandľovej arómy
- 1/4 pohára smotany (môže byť aj viac)
- šľahačka a jahody na dekoráciu
Postup:
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na prípravu cesta pridajte všetky suroviny s výnimkou teplej vody do misky a miešajte ich asi minútu. Potom pridajte vodu a vytvorte hladké cesto. Preložte ho do formy a pečte asi 45 minút. Následne si pripravte plnku. Roztopte maslo so soľou. Odoberte z ohňa a pridajte kakao a práškový cukor. Do toho priložte podrvené sušienky, vanilínový cukor s arómou a všetko spolu zmiešajte. Na najnižšom stupn za stáleho miešania pridajte smotanou. Ak sa vám nepáči hustota, vlejte viac smotany či prisypte viac cukru. Cesto polejte krémom. Posypte podrvenými OREO sušienkami a dekorujte šľahačkou a jahodami.