Tento jednoduchý dezert je to najjednoduchšie, čo môžete vyrobiť z tvarohu

 

Tvaroh ma na ľudský organizmus skvelé účinky. Obsahuje vápnik, ktorý by mal byť prítomný v potrave každého človeka, najmä u detí a starších ľudí.

Odporúča sa konzumovať pri ochoreniach pečene, aterosklerózy či hypertenzie. Nemali by ho zo svojej stravy vynechávať ani ľudia so žalúdočnými a dvanástnikovými vredmi, gastritídou, chronickým ochorením žlčníka, pankreasu alebo črevnými ochoreniami. Niet divu, že je tvaroh súčasťou mnohých diét.

Ukážeme vám, ako si jednoducho pripraviť tvarohový dezert, ktorý si dajú aj tí, čo nie sú veľkými fanúšikmi tohto produktu.

Ingrediencie

  • 400 g hrudkovitého tvarohu
  • 250 g konzervovaného ananásu
  • 25 g želatíny
  • 200 g smotany
  • 500 ml ananásovej šťavy
  • 250 g kondenzovaného mlieka
  • Hrozienka (podľa chuti)
  • Vanilkový extrakt (podľa chuti)

Postup

  1. Namočte želatínu do ananásovej šťavy po dobu 1 hodiny.
  2. Keď želatína nabobtná, roztopte ju na miernom ohni, ale neprivádzajte k varu.
  3. Zmiešajte tvaroh s kyslou smotanou, pridajte kondenzované mlieko, vanilkový extrakt a vyšľahajte.
  4. Pridajte do zmesi vychladenú želatínu, hrozienka a kocky a ananásu.
  5. Hotový dezert rozlejte do menších misiek alebo do jednej veľkej a vložte do chladničky, aby úplne stuhol.

Dezert si môžete pripraviť aj bez kondenzovaného mlieka či ananásu a namiesto nich pridať vaše obľúbené ovocie. Ulože si tento recept a pustite sa do neho!

 

Chod hore