Skôr či neskôr príde čas, kedy si sa rozhodnete, že si urobíte domáce klobásy. Namiesto ich kupovania a rozmýšľania, či sú skutočne dobré, si ich môžete pripraviť doma týmto jednoduchým spôsobom.
Potrebujete
- 2 kg bravčového mäsa
- 3 PL koňaku
- 200 g slaniny
- 150 ml smotany
- 4 ks bravčových čriev (1 m)
- Koriander
- Soľ
- Muškátový orech
- Čierne mleté korenie
Postup
- Štvrtinu z mäsa si pomeľte v mlynčeku na mäso a zvyšok si narežte spolu so slaninou na malé kúsky. Pripravte si 4 črevá – každé z nich s dĺžkou 1 m.
- Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vložte na noc do chladničky.
- Vychladenú zmes plňte do pripravených čriev. Tie vložte do vrecka na pečenie a pečte pri 200 stupňoch 20 minút. Následne klobásy vyberte z vrecka a pečte ďalších 30-40 minút.
Čo sa týka korenia, môžete do zmesi pridať cesnak a milovníci ostrejších chutí aj čili papričky, ale opatrne!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?