Plienky potrebuje každý záhradkár! Budete sa diviť, ale je to dôležité…

Rýchly vývoj technológií priťahuje človeka venovať sa viac obyčajným veciam, napríklad pôde. Udržiavať si svoju malú záhradku alebo sad, nie je tak zložité, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Stačí len poznať niekoľko trikov a okamžite sa z vás stane pokročilý záhradkár.

Ponúkame vám účinné a neobvyklé tipy pre záhradkárov, ktoré skutočne fungujú!

  1. Malá záhradka v kontajneri

Malý priestor nie je prekážkou! Obyčajný plastový kontajner môžete premeniť na skutočnú záhradku. Na jeho dne urobte otvor a prekryte ho lutrasilom, aby hriadka nebola príliš ťažká a s radosťou ste do nej mohli zasadiť kvety a zeleninu. Pokojne môžete kontajner skladovať na balkóne vášho bytu.

дачные хитрости и советы

  1. Inovatívne zavlažovanie

Mnohí majú pocit, že ich rastliny majú pri polievaní nedostatok vlahy, pretože ich korene siahajú hlboko do zeme. Ak do zeme zakopete plastový kvetináč s otvormi a budete pôdu polievať týmto spôsobom, ako darček dostanete bohatú úrodu. Cuketu si vďaka tomuto polievaniu zamilujete!

дачные секреты и хитрости

  1. Zázračná voda

Voda, v ktorej bola uvarená zelenina je veľmi užitočná. Je bohatá na živiny, vďaka ktorým rastú semiačka omnoho rýchlejšie. Táto voda je vhodná na polievanie akýchkoľvek rastlín, ale nechajte ju pred použitím vychladnúť.

интересные дачные хитрости

  1. Nezvyčajné využitie plienky

Mnohí z vás určite nevedia, že skúsení záhradkári vedia využiť plienky aj v tejto oblasti. Ak ich položíte na dno kvetináča, skvelo udržia vlhkosť a nemusíte sa obávať o vaše obľúbené kvety, prípade, že im nemôžete venovať veľa času.

дачные хитрости своими руками

  1. Kávový filter

Je nenahraditeľným kamarátom u kvetinových kvetináčoch. Ak ich umiestnite na dno, nedovolia substrátu vysypať sa počas polievania a nadmerná vlhkosť bude minulosťou.

советы дачникам

  1. Kvetináč v kvetináči

Skvelý trik pre tých, ktorí radi menia dizajn pozemku. Vložte do zeme niekoľko kvetináčov a vyplňte ich sezónnymi rastlinami. Keď rastlina zvädne, stačí ju len nahradiť novou. Geniálny trik!

советы дачникам и огородникам

  1. Citrusy ako sadenice

Tento spôsob sadenia je nesmierne užitočný, pretože kôra citrusových plodov obsahuje mnoho živín a okrem toho, to vyzerá roztomilo.

советы бывалых дачников

  1. Skleník

Kde by sme boli bez starých dobrých plastových fliaš. Pod každou z nich začnú sadenice rásť rýchlejšie a vy nemusíte vymýšľať zložité nápady.

советы для дачников

  1. Vaječné škrupiny – nevyhadzovať!

Mleté vaječné škrupiny sú výživným hnojivom pre vaše rastliny. Celá úroda bude hojná a najmä chutná!

советы для дачников и огородников

  1. Vysoké hriadky

Škvarobetónové kvádre vedia pomôcť pri budovaní hriadok s ľubovoľnou výškou. Rastliny si môžete vysadiť nielen v strede, ale aj po vonkajších otvoroch.

полезные советы дачникам и огородникам

zdroj: takprosto.cc

Chod hore