Ako správne vyhadzovať oblečenie?

Jar je v plnom prúde a leto sa pomaly blíži. Možno, že už netrpezlivo vyťahujete zo svojho šatníka letné veci a vzdycháte, že máte síce plnú skriňu vecí, ale nič sa vám nepáči. Tak sa pustite do vyhadzovania a triedenia. Že to neviete? Skúste náš návod, nielen, že budete mať doma viac miesta, ale zároveň si prečistíte hlavu.

Tip 1: Na hromadu s tým

Vytiahnite oblečenie zo skrine a položte ho na zem. Že sa vám to potom nebude chcieť dávať späť? Berte to ako ideálnu príležitosť na reorganizáciu a objavenie vecí, ktoré boli po mnoho rokov pozadu. Z hromady ihneď vytrieďte veci, u ktorých ste si isté, že ich nebudete chcieť už nikdy nosiť a umiestnite ich do vreca na vyhodenie. Hromada je stále veľká? Tak ideme ďalej.

Tip 2: Oko za oko

Krváca vám srdce i peňaženka pri vyhadzovaní tých blúzok, ktoré sa vám síce vôbec nepáčia a nie sú vám príjemné, ale nechcete ich vyhodiť, keď sú ako nové? Tým, že budú hniť v skrini, to znamená že budú nenosené, a preto ich radšej ich pošlite ďalej. A aby vám to nebolo ľúto, doprajte si odmenu. Trebárs za tri vyhodené blúzky si kúpte jednu novú, krásnu, podľa vašich predstáv.

Tip 3: Oblečenie na doma? vyhodiť

Staré, sprané kúsky, ktoré sa vám už nepáčia, nemá zmysel schovávať na doma. Aj doma sa totiž musíte cítiť dobre a nenosiť to najškaredšie a najstaršie zo šatníka. Pokojne si kúpte elegantné tepláky alebo legíny, v ktorých sa budete cítiť pohodlne aj atraktívne.

Tip 4: Robí mi radosť?

Existujú kúsky, pri ktorých je to presne 50 na 50 a je strašne ťažké ich vyhodiť. Zdvihnite ich, prezrite si ich a popremýšľajte, či vám urobia radosť. Ak si ich chcete schovať len na doma, ale nepáčia sa vám a radosť vám neprinesú, preč s nimi. Ak sa k nim túlite  a cítite z nich pozitívnu energiu tak vám ešte poslúžia! Typicky táto obtiaž nastáva so staršími sakami a svetríkmi .

Tip 5: Potešte seba aj ostatných

Až budete mať vrecia naplnené nepotrebným oblečením, nechajte svojich kamarátov nahliadnuť, či by sa im niečo nepáčilo. A ak nie, umiestnite odevy do zberných kontajnerov na charitu. S predstavou, že vaše oblečenie poslúži ešte niekomu inému, sa budete cítiť oveľa lepšie.

A na záver prichádza tá najkrajšia fáza! Kúpte si niečo nové na seba a preukladajte šatník podľa vašich predstáv. Nech to máte pekne farebné a logicky poskladané!

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ako správne vyhadzovať oblečenie?”