Vďaka tomuto pomocníkovi už mnoho gazdiniek zabudlo na pripečené plechy. Áno, reč je o vreckách na pečenie. Nie je nič jednoduchšie, ako dať všetky potrebné ingrediencie do vrecúška, vložiť ho do rúry a vybrať hotový pokrm.
Povráva sa, že keď sa samotné vrecko zahreje, vypúšťa zo seba toxické látky. Je to skutočne tak? Nie, naozaj sa nemusíte ničoho obávať.
Materiál, z ktorého je vrecúško vyrobené, je určené na použitie pri vysokých teplotách. Zahrievaním je schopné uvoľniť len vodu a oxid uhličitý. V najhoršom prípade sa môže vrecko premeniť na sadzu, čo je vlastne obyčajný uhlík…
Ako správne používať vrecúško na pečenie
Prvým krokom je prečítať si priložený návod. Je však pravdepodobné, že si prečítate niečo nové a preto vám chceme o tom niečo bližšie napísať.
- Fanúšikovia pečených jedál by si mali zaobstarať niekoľko druhov vreciek: veľké, malé a taktiež vrecúška na porciované jedlá.
- Dĺžku vreciek je lepšie brať s rezervou, potom môžete prebytočnú časť odstrihnúť. Každopádne, nechajte si toleranciu približne 5 cm.
- Vrecúška na pečenie sa dajú použiť nielen v elektrickej a plynovej rúre, ale aj v mikrovlnnej rúre, v multivariči a pri varení na pare. Málokto vie, že s jeho pomocou si dokážete pripraviť aj lahodnú omeletu!
- Pred vložením pokrmu do rúry, by sa malo urobiť niekoľko vpichov špáradlom alebo nožom do hornej časti vrecúška, aby sa uvoľňovala prebytočná para.
- Pri vkladaní do rúry, dávajte pozor, aby sa vrecko nedotýkalo stien a najmä tej vrchnej.
- Počas pečenia nepožívajte režim konvekčného prúdenia tepla, aby sa vrecko alebo jeho uzáver neroztavil.
- Jedlo pripravené touto metódou obsahuje menej kalórií a je oveľa chutnejšie a prospešnejšie pre naše telo.
zdroj:sovkusom.ru