Ruský lekár tvrdí, že silný imunitný systém sa môže vytvoriť iba za 15 sekúnd! Tu je návod!

Profesor Sergej Bubnovskiy z Moskvy má inovatívnu techniku, ktorá môže posilniť váš imunitný systém úžasným novým spôsobom!

Podľa profesora, namočenie nôh v ľadovom kúpeli na 10-15 sekúnd po príchode domov z práce môže posilniť váš imunitný systém a pripraviť ho na boj proti prechladnutiu a chrípke!

Štúdia z Anglicka tiež zistila, že pri každodennej studenej sprche sa zvyšuje počet bielych krviniek bojujúcich proti chorobám (v porovnaní s ľuďmi, ktorí preferujú horúce sprchy).

Vedci britského Výskumného ústavu pre trombózu naznačili, že ak sa telo pokúša zohriať počas chladnej sprchy a po nej, metabolická rýchlosť urýchľuje a aktivuje imunitný systém, čo vedie k uvoľňovaniu ďalších bielych krviniek.

Podľa nemeckej štúdie, príležitostné zimné plávanie v studenej vode spôsobuje oxidačný stres, ale pravidelné plávanie vedie k adaptačnej antioxidačnej reakcii, inými slovami, telo je schopnejšie bojovať proti oxidačnému stresu, akonáhle je zvyknutý na plávanie v studenej vode.

Technika ľadového plávania

Nalejte studenú vodu do vane alebo do misy, potom pridajte toľko ľadu, koľko máte k dispozícií a namočte si nohy na 10-15 sekúnd. Opakovaním tejto metódy každodenne pred spaním zlepšujete váš imunitný systém.

Táto metóda je zvlášť prospešná pre ľudí so slabým imunitným systémom – v tomto prípade namočte nohy do ľadovej vody každé 4 hodiny.

zdroj riseearth.com

 

Chod hore