Ranná omeleta – slávne jedlo francúzskej kuchyne dobyl celý svet svojou jednoduchosťou. Ťažko uveriť, že jeho príbeh sa začal obyčajným vyšľahaním vajec a ich následná príprava na vymastenej panvici.
Dnes už existuje nespočetné množstvo jej variácií, ale aj napriek tomu vždy získate nový pokrm. K miešaným vajíčkam sa pridáva všetko, dokonca aj čokoláda. Ak chcete, aby bola vaša omeleta dokonalá, zhromaždili sme pre vás niekoľko dôležitých tipov.
- Pre lahodnejšiu omeletu si zmiešajte vajíčka s mliekom, nie však mixérom, ale vidličkou alebo metličkou. Taktiež môžete najskôr rozmiešať bielka a pridať k ním žĺtka s mliekom.
- Najlepšie vajíčka na omeletu sú tie domáce. Ak dodržujete diétu, použite na omeletu len bielka.
- Omeleta nemusí byť nadýchaná z dôvodu vyššieho množstva mlieka. Upozorňujeme, že na 1 vajce potrebujete 20 ml mlieka.
- Panvicu, na ktorej omeletu pripravujete prikryte pokrievkou z vnútornej strany namazanou maslom.
- Začnite s prípravou omelety na najvyššom plameni a pravidelne ho znižujte na minimum.
- 4 vajcia + 1,5 ČL krupice alebo múky urobia z vašej omelety exemplár sviežosti.
- Ak do omelety pripravovanej zo 4 vajec pridáte 2 ČL smotany, získate jemnú smotanovú príchuť.
- Aby bola mäkká a voňavá, pridajte k nej rastlinný olej a trochu masla.
- Čerstvé bylinky nie je nutné pridávať do vajec a lepšie urobíte, ak nimi posypete už hotovú omeletu.
- Nebojte sa experimentovať s prísadami. Môžete vytvoriť skutočne jedinečný recept na omeletu, ktorý vám bude každý závidieť.
Prajeme vám pri príprave veľa šťastia a dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?