Chcete si pripomenúť chuť detstva v podobe domácej zmrzliny? Vďaka nášmu receptu môžete. Je úžasne smotanová a nenájdete v nej veľa chémie, ako je tomu u zmrzliny kupovananej. Pesimisti samozrejme môžu namietať, že pridaný cukor nie je práve to najlepšie.
Možno nie je, ale zmrzlina bez farbív, konzervantov a éčok rozhodne nič nepokazí. Deťom urobíte veľkú radosť. Komu je cukor veľkým tŕňom v oku, dávať ho nemusí. Všetko záleží na Vašom uvážení a na Vašej chuti.
INGREDIENCIE
4 žĺtky
200 ml mlieka
200 g cukru
500 ml smotany na šľahanie
POSTUP
1. Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny. Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť. Potom k nemu pridajte vaječné žĺtky a cukor. Mlieko zhustne. Potom znova zohrejte a priveďte do varu. Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka. Potom nechajte vychladiť.
2. Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šľahačom.Potom všetko spojte a dobre premiešajte.
Umiestnite do formy, krabičky, alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali. Vložte do mrazničky. Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30tich minútach vytiahnite a premiešajte.
3. Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domácej a krásnej smotanovej zmrzliny.