Zemiaky sú častou súčasťou hlavných jedál, polievok ale aj predkrmov. Dajú sa pripraviť na množstvo spôsobov, či už v podobe zemiakovej kaše alebo hranolčekov. Dnes vám ponúkame zemiaky, plnené skvelou plnkou, ktorú si môžete prispôsobiť podľa vlastných chuťových preferencii.
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 50 g tvrdého syra
- 30 g masla
- 1 PL majonézy
- 1PL nasekaného kôpru
- 1/2 ČL soli
- 4 strúčiky cesnaku
Postup
- Zemiaky si dôkladne umyte a urobte do nich niekoľko vpichov pomocou vidličky.
- Umiestnite zemiaky do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov po dobu 45 minút. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od veľkosti zemiakov.
- Syr si nastrúhajte na strúhadle.
- Syr zmiešajte so zmäknutým maslom, majonézou, kôprom a prelisovaným cesnakom.
- Zo syrovej zmesi si vytvorte guľôčky.
- Zemiaky nechajte vychladiť a na každom urobte prekrížený rez, ako vidíte na obrázku.
- Do stredu každého zemiaku umiestnite syrové guľôčky. Vložte ich na pár minút do horúcej rúry a môžete podávať.
Perfektná príloha k akémukoľvek mäsu!
zdroj: takprosto.cc
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?