Celá rodina sa zišla, aby sa rozlúčila s chorým dievčatkom. V tú chvíľu sa stalo niečo neuveriteľné…

10-ročná Abby Farco z USA v skutočnosti nevie, čo je to byť zdravá. Keď mala 4 roky, diagnostikovali jej leukémiu. Od tej doby bojuje o život s občasnými prestávkami.

Neskôr lekári rodičom oznámili, že šanca na prežitie ich dieťaťa sa pohybuje na 20%. „Sme zdrvení,“ hovorí jej matka Petty.

V priebehu nasledujúcich 6 rokoch urobila rodina všetko pre to, aby Abby zabezpečili bezstarostný život. Prešla si transplantáciou kostnej drene, chemoterapiou a rádioterapiou. Dokonca vyskúšala aj experimentálne lieky…

Lúč nádeje sa objavil v roku 2013, kedy ukončila liečbu a po dobu jedného roka mohla žiť normálnym životom. Chodila do školy, hrala futbal a stala sa skautkou. Šťastie však netrvalo dlho a rakovina sa vrátila ešte v horšej forme.

Prestala sa takmer úplnehýbať a aj najmenší pohyb jej spôsoboval strašnú život. Vo februári 2015 podstúpila ďalšiu transplantáciu kostnej drene, no teraz ju jej telo odmietlo. Nasledujúci mesiac jej telo začalo odmietať obličky. Doktori ju premiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti, až kým rodičom neoznámili, že bez dialýzy bude žiť maximálne 48 hodín.

Postupne za pri nej začali zhromažďovať príbuzní, aby sa s ňou mohli rozlúčiť. Keď všetci prišli, odpojili ju od prístrojov a vzali domov.

Celá rodina sedela v jej izbe a zadržiavali slzy. Zrazu sa Abby prebudila a povedala: „Je ešte toľko vecí, čo chcem v živote urobiť…“. Je to neuveriteľné no jej stav sa začal začal zlepšovať. Doktori nevedeli tento jav vysvetliť, ale postupom času začala Abby silnieť a chodiť…

Dnes sa Abby nachádza vo fáze remisie. Užíva niekoľko druhov liekov 2x denne. Nikto nemôže predpovedať, čo prinesie budúcnosť, pretože ako choroba odišla, tak sa dokáže hocikedy vrátiť. Rodina však vie, že si musí užívať každý okamih strávený pokope.

Všetci títo ľudia videli, ako Abby zomierala a potom prišla k životu. Veria v to najlepšie a nám neostáva nič iné, ako im držať palce.

zdroj: videoboom.cc

Chod hore