Jednoduchý a lacný spôsob, ako si zavariť papriky na zimu. Zvládne ho naozaj každý a chutia báječne

Máte radi papriku a doprajete si ju aj počas zimného obdobia? Máme pre vás skvelý recept, s ktorým sa vám to podarí. Okrem toho ju môžete pridať do mäsových a zeleninových jedál, šalátov, omáčok, sendvičov…

Pre ešte lepšie zachovanie je vhodné, ak sklenené nádoby sterilizujete dvakrát: pred a po zaváraní.

Potrebujete

  • 1 kg papriky
  • 70 g cukru
  • 1 liter vody
  • 35 g soli
  • 0,75 ČL kysliny citrónovej

Postup

  1. Papriky umyte a odstráňte z nich semienka. Ponorte ju na 2 minúty do vriacej vody, následne ju vložte do studenej vody a ošúpte.
  2. Poukladajte ich vedľa seba do sterilizovaných nádob.
  3. Vo vode si rozpustite cukor, soľ a kyselinu citrónovú, priveďte k varu. Horúcu zálievku nalejte na papriky, nádoby prikryte vrchnákmi a nechajte sterilizovať 20 minút (3 litrové sklá – 25 minút). Prevráťte, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

Kyselinu citrónovú môžete nahradiť aj 9% octom (1ČL na liter vody).

Консервированный болгарский перец

Chod hore