Podvod nie je nevyhnutne zlá vec, ak je to sladké. Redakcia „Chillin.sk“ vám ponúka krok za krokom, ako pripraviť vajcia s prekvapením.
Takéto majstrovstvo bude prospešné pre všetkých domácich a deti budú vo vytržení. Okrem toho, táto pochúťka je neobvyklou a zaujímavou dekoráciou aj na veľkonočný stôl.
Detské vajcia
Ingrediencie
300 g mliečnej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
1 vajce
2 polievkové lyžice práškového cukru
200 g orechov
4 zavárané marhule
4 balóny
Príprava
Na prípravu škrupiny vajca rozlámte čokoládu na malé kúsočky, zalejte ich smotanou na šľahanie a dajte do vodného kúpeľa. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
Pred použitím ochlaďte čokoládu (na cca 38⁰C). čokoláda pri tejto teplote nestvrdne, ale bude mať tú správnu hustotu na to, aby sa balón do nej ponoril v rovnakých intervaloch a nebude sa roztekať.
Nafúknite 4 balóny s priemerom 8 cm a utrite ich vlhkou handričkou. Umiestnite balóny do 4 vopred pripravených nádob s polevou. Urobte to opatrne, ináč vám balón praskne a čokoládu budete mať všade.
Nechajte čokoládu vychladnúť pri izbovej teplote, potom ju vložte do chladničky, aby stuhla úplne.
Vyberte balóny s čokoládou z chladničky a ihlou ich zľahka prepichnite. Potom opatrne vyberte balón z čokolády. A už máte pripravenú škrupinu.
Na prípravu plnky vyšľahajte bielok z vajca a pridajte do neho práškový cukor a nakoniec pomleté orechy. Plnku vložte do čokoládovej škrupiny.
Na imitáciu žĺtka použite marhule, vložte ich do stredu plnky. Pred podávaním veľkonočné vajcia vložte do chladničky.
Na bielu plnku môžete použiť čokoľvek: detský tvarohový krém, sladká krupica alebo ryžová kaša, hustý mliečny puding. Na túto plnku naozaj môžete použiť akýkoľvek polotovar bielej farby.
Tento veľkonočný nápad na čokoládové vajíčko s prekvapením poteší každého, kto má rád sladké. Chutnejšie a sladšie doteraz neochutnali. Tento lahodný dezert poteší priateľov aj rodinu.
Podeľte sa s týmto geniálnym receptom so svojimi priateľmi na sociálnych sieťach, nech si aj oni urobia sladkú radosť.
zdroj:takprosto.cc