Ukázalo sa, že doma nám rastie ten najlepší lekár! O čo sa jedná?

в чем польза каланхоэ

Pamätám si, ako ma mama liečila zelenou šťavou z púčikovca vrúbkovaného. Potom mi napadlo urobiť presne to isté! Táto rastlinka dokáže byť nielen ozdobou domácnosti, ale aj skutočným pokladom pre zdravie celej rodiny.

Púčikovec vrúbkovaný zlepšuje imunitu, posilňuje telo, má liečivé a protirakovinové vlastnosti. Niet divu, že patrí medzi obľúbené ľudové liečivo už niekoľko storočí.

польза каланхоэ

  1. Liečba nádchy a zápalu prínosových dutín

Použite šťavu z rastliny na nosové kvapky. 2 kvapky šťavy do každej nosovej dierky 2-3x denne a prechladnutie odíde skôr, ako si to uvedomíte.

 польза листьев каланхоэ

  1. Abscesy a kŕčové žily

Rozmixujte si listy púčikovca a zalejte ich prevarenou vodou. Nechajte variť po dobu 20 minút a pite 100 ml odvaru 3x denne pri liečbe kŕčových žíl. Rovnaký postup aplikujte aj na liečbu hnisavých rán.

  1. Bolesť zubov

Uymyte si listy, nakrájajte ich najemno a vytlačte šťavu. Pridajte k nej 200 ml vody a zohrejte vo vodnom kúpeli. Užívajte 50 ml 4x denne. Odstráni bolesť zubov a zníži zápal ďasien.

о пользе каланхоэ

  1. Krvácanie a bolesti

Vezmite si čerstvú rastlinu, dôkladne ju upláchnite, nakrájajte nožom a nakoniec pomeľte v mlynčeku na mäso. Z výslednej hmoty vytlačte šťavu a vytvorenú kašičku nanášajte na postihnuté oblasti. Dokonale bojuje proti krvácaniu a uvoľňuje od bolestí.

  1. TBC

Šťava z púčikovca je účinným doplnkom pri komplexnej liečbe tuberkulózy. 10 ml čerstvo vylisovanej šťavy zmiešajte so 70 ml vody a užívajte vždy pred jedlom. Výsledky uvidíte už po 3 mesiacoch liečby.

свойства каланхоэ

  1. Kožné ochorenia

Vyriešte problémovú kožu s pomocou tejto šťavy a nebudete ľutovať.

  1. Zápal stredného ucha a preležaniny

Zmiešajte si 30 ml šťavy z rastliny s 5 ml liehu a dôkladne premiešajte. Výslednú zmes použite  ako ušné kvapky pri zápale stredného ucha alebo na liečbu dekubitov.

свойства каланхоэ перистого

  1. Obklady proti bradaviciam

Pomeľte si lístok a výslednú kašičku naneste na problémovú oblasť. Položte na to potravinársku fóliu a obviažte obväzom. Nechajte pôsobiť 2 hodiny.

  1. Zápal spojiviek a očného viečka

Umyte si pár lístkov a najemno nakrájajte. Pridajte niekoľko lyžíc vody, povarte, nechajte vychladiť a preceďte. Týmto odvarom si premývajte oči 3x denne. Mimochodom, takto si môžete liečiť aj bolesti v krku a stomatitídu – výplach hrdla a úst.

лекарственные свойства каланхоэ

Púčikovec vrúbkovaný sa neodporúča používať počas tehotenstva a dojčenia, malým deťom a dospelým náchylným na alergie. Pri prvom výskyte alergie okamžite prestaňte s využívaním rastliny.

Pozri aj: Detský lekár varuje: Keď dovolíte svojim deťom ísť neskoro spať, môže to byť pre nich veľmi nebezpečné

zdroj:chillin.sk, takprosto.cc

Chod hore