Stačia jednoduché prísady, ľahká receptúra a trochu fantázie – všetko, čo je potrebné k varenie výdatného zemiakového hrnca !
Zemiakový hrniec s kuracím mäsom
ZLOŽENIE
400 g zemiakov
125 g rozpusteného masla
250 g tvrdý syr
4 lyžičky mleté čierne korenie
200 g kuracích pŕs
150 g cibule
450 ml smotany
4 lyžičky soli
PRÍPRAVA
Dno pekáča potrite s rastlinným olejom.
Do hrnca nastrúhajte zemiaky na hrubom strúhadle, pridáme soľ a korenie.
V oddelenej nádobe zmiešajte nakrájané varené kuracie mäso, kyslú smotanu, rozpustené maslo a nakrájanú cibuľu.
Narezané zemiaky polejte kyslou smotanou.
Zakryte zapekaciu misku s fóliou.
Predhrejte rúru na 220 stupňov a dajte piecť na 40 minút.
Pred koncom pečenia prikryte zemiaky so strúhaným syrom. Potom znova dať hrniec piecť do rúry.
V tomto videu môžete vidieť podrobný recept zemiakový kastról s kyslou smotanou .
Tento recept – veľkým prínosom pre tých, ktorí radi experimentujú, pretože ho môžete vylepšiť pridaním niektorých z vašich obľúbených prísad.
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?