Ak uvidíte na dverách domu TIETO znaky, dôkladne ich zmyte a zavolajte políciu

 

V snahe oklamať policajtov a právo rešpektujúcu spoločnosť, zločinci každým rokom zlepšujú a vymýšľajú nové triky. Takže polícia v Čile predstavila systém  symbolov, ktoré informátori kriminálnej spoločnosti maľujú na dvere domov civilistov.

V závislosti na tom, či je ľahko vylúpiť dom, čo sa tam nachádza, alebo s čím sa tam môže stretnúť, informátori nakreslia jeden alebo viac znakov z 36 možných variantov.

Pri pohľade na tento šifrovací systém, budete len hlavou krútiť, ako šikovní a vynaliezaví sú zločinci. Samozrejme, čoskoro si zavedú nový šifrovací systém, ale tieto informácie sú dôležité pre každého.

Ak si myslíte, že tento systém funguje len v zahraničí, tak ste na omyle. Naši zlodeji tiež nejdú do akcie bez pripravenia.

Preto, ak žijete v súkromnom sektore, pravidelne si kontrolujte dvere a plot okolo pozemku a ak narazíte na nezrozumiteľné znaky, čísla, či písmena, tak buďte pozorní, pretože sa o váš dom, či majetok niekto zaujíma.

Ak žijete v bytovom dome, tak si pozorne všímajte poštové schránky. Tie informátori často označujú markerom, alebo nalepia značku.

Nezabudnite sa podeliť o tieto informácie so svojimi priateľmi, pretože týmito informáciami môžete ochrániť svoj majetok, možno i život alebo zdravie.

Prečítajte si aj

Aký je tvoj názor?
0 replies on “Ak uvidíte na dverách domu TIETO znaky, dôkladne ich zmyte a zavolajte políciu”