Ponúkame vám recept na rýchle občerstvenie v podobe zeleninovej prílohy, ktorou môžete ozvláštniť nejeden mäsový pokrm či šaláty. Podávajte si na stôl a verte, že len málokto si zo začiatku všimne, že sa jedná o obyčajnú cuketu.
Čo sa týka cestíčka, je potrebné, aby bolo dostatočne husté a nebude sa roztekať po celej panvici. Cukety by mali byť mladé, strednej veľkosti. V prípade, že sú väčšie alebo mierne prezreté, odstráňte z nich šupky a jadierka.
Ingrediencie:
- 8 PL hladkej múky
- 1 ČL sódy
- 2 vajcia
- 6 PL kefíru
- 4 PL sójovej omáčky
- 2 ČL cukru
- 2 cukety
- 4 PL slnečnicového oleja
Postup
- Zmiešajte si kefír so sójovou omáčkou, cukrom a vajcami. Pridajte múku a premiešajte vidličkou tak, aby sa vám nevytvárali žiadne hrudky.
- Cuketu narežte na kolieska s hrúbkou 1 cm. Napichnite ich na vidličku namočte do cestíčka a smažte v panvici na oleji.
- Smažte najskôr z jednej strany a keď sa cestíčko “stiahne”, otočte ich, znížte plameň, prikryte pokrievkou a smažte z druhej strany. Hotové cukety položte na papierový obrúsok, aby sa tak odstránil prebytočný olej.
Podávajte ich s kyslou smotanou alebo ako prílohu k mäsu, rybám a k rôznym iným kombináciám. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj:sovkusom.ru
Prečítajte si aj
Aký je tvoj názor?