Celé leto sme snívali o chuti mladej kukurice so soľou, maslom a plátkom obľúbeného syra. Nakoniec nás čakalo sklamanie v podobe príliš zrelej alebo naopak, nedozretej kukurice, bez obvyklej sladkastej chuti.
Nakoniec sa však ukázalo, že chyba bola na našej strane a kukurice sme mali spracovať o niečo skôr. Kukurica by mala byť čo najčerstvejšia – čas sa začína počítať doslova po hodinách. Po zbere by mala byť kukurica spracovaná do 4 hodín. Preto by ste mali na trh utekať hneď ráno a po príchode domov ju začať hneď variť.
Je to nevyhnutné, pretože v zrnách po zbere dochádza k chemickej reakcii – cukor sa mení na škrob. Preto je lepšie kupovať radšej mladú kukuricu zavčas rána. Možno budete prekvapení, ale ak chcete, aby mala ešte lepšiu chuť, nevarte ju vo vode, ale v mlieku!
Potrebujete
- 4 kukurice
- 600 ml vody
- 1 L mlieka
- 80 g masla
- Pár vetvičiek tymianu
- 1 ČL soli
Postup
- Očistite kukuricu od listov a v prípade potreby ju rozdeľte na polovicu.
- Do hlbokého hrnca si vylejte vodu a mlieko. Potom pridajte maslo, pár vetvičiek tymianu a soľ.
- Umiestnite kukuričné klasy do hrnca a nechajte ich variť 10 minút po zovretí zmesi.
Hotovo! Prajeme vám dobrú chuť.
zdroj:takprosto.cc